Wysłany: Wto Lis 10, 2015 13:01 [R75] brokat w płynie chłodniczym
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
witam,
po odkręceniu korka zbiornika płynu chłodniczego i skontrolowaniu zauważyłem takie malutkie drobinki wyglądające jak brokat, czy ktoś wie co to może być?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 10, 2015 13:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
a czy to naturalne zjawisko ze jak na zimnym silniku odkręcę korek zbiornika płynu chłodniczego to po jakimś czasie poziom zaczyna się zwiększać i się przelewać?
kolor taki bym powiedział bardziej zielonkowaty seledynowy błyszczący.
Gdzie taki teścik mogę przeprowadzić? bo obawiam się i tak że mi zaczyna uszczelka pod głowicą przepuszczać bo mi się zaczął pokazywać białawy dymek z rury wydechowej, a jak do tego dojdzie jeszcze pompa wody jak to sknerko zauważył to już całkiem bajabongo
pavello200 biały dymek się mógł teraz pojawiać, bo było całkiem zimno (różnica temperatur) i para z wydechu leciała - nie jest to nic dziwnego. A tester na obecność CO2 można na allegro kupić albo u mechanika zrobić.
tak tylko ze ja znajduję sie obecnie w holandii a tu mamy po 15 stopni w dzień wilgoć dość duża ale zimna nie ma i to mnie martwi:-) bo mam przed sobą 1500km i nie wiem czy sie puszczac w podróż
ostatnio patrzyłem może 2 miesiące temu było optymalnie, zrobiłem sporo kilometrów samochodem. Dopiero jak zauważyłem dymek z tyłu to sie zainteresowałem popatrzyłem, płyn był, może nie na optymalnej wysokości troche jakby mniej ale zeby były pustki to nie, więc dolałem 1 cm moze 1,5 cm do optymalnego stanu i narazie sie troche cykam jeździć. kurde nie uśmiecha mi sie tu robić uszczelki za 700 euro... + niech jeszcze dojdzie moze pompa wody to...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum