Witam wszystkich bardzo SERDECZNIE!!! mój ROVEREK jest już zdrowy ! trzecia wymiana zakupionego na allegro czujnika ciśnienia paliwa i nareszcie wszystko OK!,wychodzi na to że poprzednie dwa były USZKODZONE!(wszystkie były identyczne numery fabryczne),z radości daruje tym którzy sprzedają uszkodzone części jako dobre
Pomimo tych korowodów i tak jestem do przodu z kasą za nowy czyjnik chcą od 480-600 pln mój koszt to w przybliżeniu 200 pln i mam nadzieję że nie padnie
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 10:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Proszę o poradę w takim temacie. We wtorek postawiłam Roverka do mechnika na wymianę termostatu , paska klinowego i rolek. Oprócz termostatu autko chodziło bez zarzutu. Po wymianie mechanik dzwoni z zapytaniem czy auto zawsze tak słabo wkręca się na obroty, odpowiedzałam zgodnie z prawdą że nie .Po podłączeniu do komputera wyrzuciło błędy : świece żarowe, przepływonierz i czujnik ciśnienia paliwa. O ile te dwa pierwsze skasowały się to błąd czujnika ciśnienia paliwa pozostaje , a autko jest w trybie serwisowym . Proszę o podpowiedź czy faktycznie mógł walnąć czujnik w trakcie wymiany , czy może czegoś nie podłączyli lub odłączyli i wyrzuca błąd.
Mechanik nie bardzo wie co się stało
zależy co odłączali, czujniki cisnienia paliwa są 2, jeden wysokiego ciśnienia, drugi niskiego.
Pierwszy wkręcany jest w listwę wtryskową od strony akumulatora, drugi jest w pokrywce filtra paliwa przymocowanej do obudowy akumulatora, natomiast jeśli by ich nie podłączyli najprawdopodobniej auto nawet by nie odpaliło, bo sterownik wymaga odczytu z tych 2 czujników aby uzyskać minimalne potrzebne ciśnienie.
to ten wkręcany w listwę, nie odłączali go? a może pompa wysokiego ciśnienia daje za niskie ciśnienie, można wykręcić i sprawdzić w jakim stanie jest zawór wysokiego ciśnienia w pompie CR. Dopiero co przewijał się temat tego zaworu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum