Wysłany: Czw Lis 12, 2015 12:51 [R200] Problem z pilotem - dopasowaniem komputera
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam po długiej przerwie,
niestety padł mi pilot od samochodu, pierw działał bardzo słabo - nie pomogła wymiana baterii. Aż w końcu dziś chciałem jechać do pracy i padł cąłkiem...
Z tego co pamiętam wiąże się to z podpięciem pod testbooka, a że samochód nie jest na chodzie to dodatkowym kosztem jest laweta - sumarycznie taka przyjemność jest droższa niż zakup i wymiana używanego komputera z pilotem.
Edit"
Chyba że programujesz po wysłaniu samego komputera .
Między mems2 a mems 3 są różnice. Twój ma pewnie jeszcze palec z rozdzielaczem wbity na wałek a tam jest wasted spark. To samo z połączeniem wtrysków. MAP sensor jest podłączony do ecu przez kabelki a u ciebie idzie rurka bo map sensor jest w ecu. Do tego doszedł czujnik położenia wałka w pokrywie zaworów.
Ogólnie jeśli taki zestaw mems3 jest dużo tańszy niż mems2 to nie ma problemu żeby go zaadoptować.
Ja też bym spróbował pilota ożywić, kupić sprawny pilot i przelutować jeden element chyba i powinno działać, ja swój ożywiłem dolutowując taką antenkę( sposób znalazłem tu na forum )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum