Sk133, nie wrzucaj swojego pytania byle gdzie.
To o co pytasz, to bypass nagrzewnicy. służy do tego, żeby się płyn nie gotował jak zamkniesz ogrzewanie.
[ Dodano: Pon Lis 23, 2015 14:57 ]
Więcej informacji nt. możesz poszukać.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
póki używasz ogrzewania jest to umiarkowanie bezpieczne
Sk133 napisał/a:
czym przepłukać układ chłodzenia? Na forum czytałem o proszku, occie itd. który jest najskuteczniejszy ?
lepiej nie przesadzać odrobina octu nie zaszkodzi, odpowiednio rozcieńczony proszek do odkamieniania czajników itp nie zaszkodzi. ważne, żeby nie rozpuścić sobie przy okazji chłodnicy, nagrzewnicy czy głowicy.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
póki nie nalejesz zimnej wody do rozgrzanego bloku to dramatu nie będzie, chyba żeby długo chodził bez płynu.
NoPE,
tyle, żeby płukanka leciała przez nagrzewnicę. Można śmiało podłączyć wąż ogrodowy i lać, jak nie zatkasz drugiego końca, to nic nie rozwalisz
A czy jak zaleje go płynem i odpalę żeby zobaczyć jak działa a ten wężyk będzie odłączony to coś się stanie ? Bo prędzej niż w poniedziałek nie będę miał trójnika a już dzisiaj chcę go odpalić.
Dolałem płynu odpaliłem po kilkunastu minutach płyn w zbiorniczku podniósł się na maksa i włączył wentylator, zagasiłem go. Gdy ostygł znowu odpaliłem i po ponownym nagrzaniu to samo. Uważam że układ się odpowietrza w ten sposób, bo nie mogłem odkręcić śruby odpowietrzającej . Ogrzewanie działa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum