Witajcie.
Od 5 lat jestem posiadaczem Xboxa 360.
Czuje, że chyba przyszedł czas na zmianę konsoli. Zastanawiam się nad zakupem Play Station 4. Nie ukrywam, że głównym powodem jest wydanie przez EA Games gry Star Wars Battlefront. Jako, że jestem fanem Gwiezdnych Wojen od piątego roku życia, zastanawiam się nad zakupem konsoli.
Wiele czytałem zarówno o PS4, jak i Xbox One. Opinie są różne- jak to zwykle bywa między tymi konsolami. A jakie Wy macie doświadczenia? Posiada ktoś z Was w.w. sprzęt?
Dzisiaj znalazłem na allegro dwumiesięczne PS4 z wgranymi grami na dysk za 1350 zł. Z drugiej strony za tydzień w Tesco ma być PS4 nowe za 1299 zł...
Czekam na opinię
Pozdrowienia.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 29, 2015 21:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ma też być też w Biedronce, ale nie pamiętam w jakiej cenie. Mi udało się kupić roczną PS4 z 4 grami, bezprzewodowymi słuchawkami Sony i bezprzewodową klawiaturą Sony za 1400 pln. Wcześniej miałem PS3 i z przyzwyczajenia pozostałem przy Sony. Niestety brak czasu powoduje, że gram raczej okazjonalnie.
Mam oba sprzęty w domu (znaczy jeden zięć ma PS4 a drugi Xbox One) i mam też Xboxa 360 i na korzyść Xboxów, bo widziałem ze zięciunio od PS4 grywa na Xboxsie a nigdy w drugą stronę. Z tego co sam zaobserwowałem a nie jestem graczem to One jest łatwiejszy w obsłudze szczególnie jak ma już win10 na pokładzie i dodatkowo można odpalać gry z 360 na razie mało ale ma ich być coraz więcej. Na PS4 nigdy nie będzie możliwości. Graficznie sprzęty są na podobnym poziomie więc jakichś różnic kolosalnych nie ma. Kinekt w One jest mega i podobno jest to dużo lepsze rozwiązanie jak w Sony wg zięciunia ale ja nie miałem okazji osobiście rozwiązania Sony zobaczyć. za to miałem okazje porównać w starym 360 vs One i w One jest o niebo lepszy.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Z tego, co czytam w necie, to wygrywa zdecydowanie PS4...
Czy ktoś może wie o co chodzi z grami na dysku PS4? Czy jak poprzedni właściciel kupił takie gry i ściągnął je na dysk, to one są już na stałe na konsoli? Czy trzeba wykupować jakieś konta, itd...? Pytam, bo wiele aukcji jest takich, że nie ma gier w wersji pudełkowej, tylko cyfrowej. I jestem ciekaw jak to działa.
Ja na to patrze troche inaczej..
Ogolnie to tak.. Ja od kilku lat mam shakowanego x360
Co moge wiecej dodac? Kupile go dla forzy.. Gralem w grandvturismo i dla mnie GT to lipa przy forzie.. No i dlatego kupilem xboxa... Ja do kupna tego sprzeta podchodzilem tak.. Sa gry only ps i only xbox.. Przejrzalem liste gier i uznalem ze gry na xbox bardziej mi pasuja niz te z ps i to je bym wolal miec dostepne a reszta i tak jest na obie platformy... I tak bym do tego podszedl.. Bo wiesz.
Kupic np ps a potem plakac ze chcesz grac w forze i dupa to masakra..
No ale inaczej patrzac tak: masz x360 czyli gry z x360 pograsz.. Wiele gier z one jest dostepna na x36 tylko nie ta grafika wiec bierz ps i zostaw xboxa i bedziesz mial dostepne obie platformy i pelna palete gier
Na razie szukam czegoś na allegro.
Ceny wahają się od 1200 zł-1400 zł za używkę+ewentualne dodatki...
Nie mam jakiegoś mega ciśnienia na zakup- jednak rozglądam się intensywnie
Ceny wahają się od 1200 zł-1400 zł za używkę+ewentualne dodatki...
pelson91 napisał/a:
po BN ceny powinny spaaaaść
Po świetach/nowym roku tyle bedą kosztować "nowe konsole z pod choinki"
Dominoz napisał/a:
Dzisiaj znalazłem na allegro dwumiesięczne PS4 z wgranymi grami na dysk za 1350 zł.
zeby miec dostęp do tych gier musisz miec aktywowane na tym PS konto z którego one zostały zakupione (jeżeli są to gry w wersji cyfrowej). Raczej bym w to nie wszedł.
tomii620si napisał/a:
Sa gry only ps i only xbox..
Dokładnie. Zobacz sobie na tytuły ekskluzywne (obecne i nadchodzące) na daną platformę, i pod tym względem wybieraj.
sknerko napisał/a:
Kinekt w One jest mega i podobno jest to dużo lepsze rozwiązanie jak w Sony wg zięciunia ale ja nie miałem okazji osobiście rozwiązania Sony zobaczyć.
Ja osobiscie nie używam kinect/move, gry to obsugujace nie trafiaja w mój gust
Można wziąc na raty 0% z wkładem własnym. Jakbym np zapłacił 800 zł, a resztę wziął na 12 rat 0%, to bym spłacał tylko po 72 zł...
Nie wiem czy to nie jest najlepsza opcja.
PS4 z dyskiem 1TB+ gra Star Wars Battlefront.
[ Dodano: Wto Gru 01, 2015 16:45 ]
A więc zakupiłem PS4 z media markt.
W zestawie była gra Star Wars Battlefront. Kupiłem dodatkowo Fifę 16.
Czy ktoś wie jak to jest z tym kontem Ps4, gdzie się rejestruje? Czy to jest płatne? Chodzi mi głównie o korzystanie z youtube na telewizorze.
I jeszcze jedno- czy żeby grać w Fife przez neta, to też trzeba jakieś płatne konta zakładać?
Pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum