Wysłany: Czw Paź 15, 2015 16:54 [R75 1.8] Nie pali na benzynie i lpg
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Ostatnio mój Roverek po raz pierwszy odmówił współpracy
Po odłączeniu akumulatora na noc nie chce odpalać ani na benzynie ani na gazie.
Na samostarcie chodzi bez zarzutu. Wstępnie wykluczono pompę paliwa, problem z iskrą(pali na plaku), Zastanawia natomiast brak charakterystycznego cykania elektrozaworu przy przełączaniu benzyna/gaz. Próba całkowitego odłączenia sterownika stag 300 też nie pomogła. Auto dostaje obrotów(wskazówka obrotów podnosi się tylko do ok 50obrotów) na sekundę,
dwie i gaśnie. Rownież próba odpalenia awaryjnie na samym gazie nic nie dała.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Sob Paź 17, 2015 22:50, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 15, 2015 16:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Masz rację ale dziwi mnie fakt że na samostarcie nie zgaśnie dopóki psikam przy immo powinno odciąć iskrę (zasilanie). Dzisiaj rozmawialem z mechanikiem - nie wysterowuje wtryskiwaczy ale sterownik silnika jest sprawny.
[ Dodano: Sob Paź 24, 2015 12:59 ]
Immo sprawdzone - ok. , rozrzad ok. , czujniki ok, pompa ok, wtryski ok, ktoś ma jeszcze jakis pomysl?
[ Dodano: Sro Lis 25, 2015 11:13 ]
Aktualnie poszukuje nowego zestawu komputer , ews, kluczyk.
Jeśli ktoś jest w posiadaniu takowego zestawu to chętnie odkupię .
[ Dodano: Pią Gru 11, 2015 19:26 ]
Temat rozwiązany - wymiana komputer silnika , immo , pestka załatwiła sprawę.
ja stawiam, że problem leżał tylko w tym że kostka najprawdopodobniej przy EWS nie stykała dobrze, jak wymieniali to do nowego wpięli i jest dobrze, miałem tak ale w CDT jak ruszyłem kostką to palił a jak gdzieś coś się obluzowało to kręcił rozrusznik, itd ale odpalić nie chciał, zostaw sobie ten swój zestaw
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum