Wysłany: Sob Gru 26, 2015 10:45 [618]problem z alarmem
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1997
Witam wszystkich.mam mały problem.Posiadam w aucie centralny zamek.zawsze zamykałem z kluczyka wszystkie drzwi.Do wczoraj nie wiedziałem,że mam również autoalarm.Do tej pory nie miałem nawet pilota przy kluczykach bo byłem pewny,że tego alarmu nie ma.wczoraj co 20 minut załączał się sygnał dźwiękowy i świetlny,tak z 30 sekund i sam się wyłączał.miałem już taką akcje ze 3 razy.wczoraj była kulminacja,bo święta ,bo ludzie śpią.przestawiłem auto na koniec bloku,(i tak było słychać),a w ostateczności zostawiłem otwarte drzwi do tej pory.Pomóżcie panowie i panie.mechanicy dopiero po świętach.co zrobić,żeby to nie wyło?.jak zamknąć drzwi,a żeby ten alarm się nie załączał?idzie to jakoś odłączyć??
licze na konkrety,pozdrawiam i Wesołych Świąt życze
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 26, 2015 10:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
odłączyć syrenę jak jest osobna i naprawić po świętach ale podejrzewam krańcówkę w drzwiach albo w masce jednej lub drugiej
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Pomógł: 14 razy Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: silesia
Wysłany: Nie Gru 27, 2015 22:48
moze troche pozno, ale doraznie mozesz odpiac bodajze gorna wtyczke od skrzynki w bagazniku
centralny i alarm nie dzialaja, ale immo nadal jest sprawny, wiec mozna uzytkowac samochod otwierajac z kluczyka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum