Wysłany: Sob Sty 02, 2016 13:21 [R400]Maska Rover 420
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam. Wczoraj mój Roverek nie dal rady odpalic na mrozie -16 stopni... prawdopodobnie ostatniego dnia samochod byl odpalony na bardzo krotko i nie naladowalo akumulatora.. chcialem dostac sie do maski pociagnalem za raczke ale maska sie nie otworzyla.. czuc opór przy ciagnieciu za raczke... przy masce tez slychac jak linka sie porusza... problem z tym ze maska ani drgnie... mam pytanie czy da sie jakos "awaryjnie" otworzyc?
Ostatnio zmieniony przez prono94 Sob Sty 02, 2016 19:31, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 02, 2016 13:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W swoich samochodach gdy nie mogę otworzyć drzwi, klapy stosuję bardzo prosty sposób. Po tym jak ciągnąc za zamek bądź w przypadku maski gdy nie chce sama odskoczyć naciskam dany element. Dzięki temu zruszam możliwy lód na uszczelce czy też innych elementach. Póki co zawsze to skutkowało.
W Twoim przypadku nacisną bym maskę kilka razy w miejscu zamka. Najlepiej żeby jedna osoba trzymała rączkę od otwarcia maski w pozycji otwartej, druga natomiast nacisnęła kilka razy maskę. Powinno pomóc jeśli linka jest cała.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum