Wysłany: Nie Sty 10, 2016 16:28 [r414]Świeci się dioda od akumulatora od 1,5k obrotów w dół
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Siemanko, ostatnio jak odpaliłem auto to zapaliła mi się dioda od akumulatora. Gaśnie ona dopiero jak auto będzie miało od 1,5 tysiąca obrotów wzwyż. Jak jest 1,5k lub mniej to dioda się świeci. Mało tego. Jechałem i naglę padła mi elektryka, radio się wyłączyło, potrafiłem ledwo opuścić szybę i nie działał mi obrotomierz oraz prędkościomierz. Ogólnie to wszystko praktycznie. Auto mi zgasło i nie odpaliło. Naładowałem akumulator. Odpaliło i jeździ, ale dalej jest ta dioda. Czy to może być wina alternatora czy muszę wymienić aku? Mogę liczyć na jakąś pomoc od was? Ogólnie jutro też podjadę do elektryka. Pozdro
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 10, 2016 16:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Aku się kończy a alternator przez padający aku dokonał żywota (zapewne szczotki sie skończyły). Pożycz od kogoś pewny aku i zobacz czy altek zadziała, jak nie to masz winowajcę a drugim będzie aku i trzeba go sprawdzić porządnie.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
na krótkie trasy zawsze raczej mniejszy bo szybciej doładujesz w aucie. W zupełności wystarcza 46Ah
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Odebrałem autko. Tak jak kolega któryś wspominał alternator a dokładnie to szczotki i pierścienie. Chyba to wszystko albo coś tam pominąłem. Ale to wina alternatora była. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum