Typ: TD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witajcie, mam problem, nie wiem jeszcze jak poważny. Oddałem samochód do mechanika na wymianę oleju i wszystkich filtrów. Wymieniany był również pasek alternatora. Odebrałem go i niby było wszystko ok. Zrobiłem trasę ok 300 km. Zatrzymałem się na moment by wyskoczyć do sklepu. Po odpaleniu zapaliła mi się kontrolka oleju. Rano odpaliłem go ponownie i chwile pochodził po czym sam zgasł. Co może być przyczyną ? Nie ma mowy o ponownym odpalaniu, nie chcę ryzykować, co w tej sytuacji zrobić ? Dodam tylko, że olej na bagnecie jest, jednak nie mogę go precyzyjnie odczytać, na pewno jest powyżej minimum.
_________________ Miałem kupić pierwszy samochód, kupiłem kolejny ROVER
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 29, 2016 10:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a nie mógł coś mechanik schrzanić? czasem pada pompa, ale to bardzo rzadko się zdarza
niczego nie wykluczam, samochód przed wymianą był w pełni sprawny. Popsuł się w dzień odbioru z warsztatu. Powiedzcie jeszcze jak jest z holowaniem, nie będzie problemu ze względu na abs i wspomaganie ? Czy nie kombinować i brać lawetę ?
zdaje się, jeśli holujesz auto z niesprawnym układem hamulcowym to mandat można zerwać - a bez pracującego silnika nie masz wspomagania hamulców. Trzeba by się dopytać, bo może mi się coś porąbało...
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Padł werdykt, padła pompa oleju. Czy moglibyście mi pomóc w odnalezieniu jej używanej bądź nowej w dobrej cenie. Sam niestety nie dokopałem się do niczego sensownego.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Lut 03, 2016 14:26
mi mechanik popsuł starą to sam znalazł następną używaną, allegro, względnie olx, nie wiem czy nie było 2-ch rodzajów, jedna z podstawka pod filtr oleju druga bez, spytaj mechaników w razie czego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum