Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Na początku witam wszystkich forumowiczów
Dzisiaj podczas jazdy, jak włączyłem wycieraczki to dojechały do połowy i stanęły. Zaczęły dziwnie buczeć, a raczej silnik od wycieraczek. Ręcznie cofnąłem je do pozycji wyjściowej. I już w ogóle się nie ruszają, a co je włączam to słychać buczenie. Moje pytanie jest następujące.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem ? Oraz czy orientujecie się muszę zamawiać silnik wycieraczek sam czy też z mechanizmem ?
Zjechało Ci ząbki na kółku napedzajacym korbe wycieraczek.
Czy wymieniac sam silniczek, czt caly stelarz, to praktycznie za jedno. I tak najtrudniejsze w tym jest dostanie sie do podszybia. Reszta, to to co widać
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Dzisiaj dobierałem się do silniczka wycieraczek, cały mechanizm ani się nie zacina ani nie ma jakichkolwiek problemów z poruszaniem się, silnik wycieraczek po włączeniu tak buczy i wibruje ale nie porusza mechanizmem.
Tak mi się wydaje że kupie silnik razem z mechanizmem by nie mieć żadnych problemów potem.
Ale swoją drogą dobranie sie do tych czescy było cholernie trudne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum