Wysłany: Nie Sty 17, 2016 17:28 [Mg Zr]Podswietlenie Bagażnika
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
witam mam taki problem ze nie zapala mi sie lampka w bagażniku wymieniłem żarówkę i nic nie pomogło przejrzałem instalacje i znalazłem dwa nie pod łączone kable biało-czarny i czarny które sie łączą z kablami do światła w bagażniku tu mam zdj
skoro znalazłeś kable, które się łączą z lampką, to teraz wystarczy znaleźć drugą stronę....
No, chyba że mylnie interpretuję Twój post przez brak interpunkcji.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Niestety zdjęcie nadal się nie wyświetla. Może opisałbyś gdzie są te niepodłączone kable?. W R25 częstym objawem braku światła w bagażniku jest zbytnie wygięcie blaszki w zamku klapy bagażnika która zamyka obieg i załącza lampkę jak otwiera się bagażnik. By może mówisz o tych kabelkach podpiętych jak na zdjęciu?
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Nie dałoby rady trochę wyraźniejszego zdjęcia zrobić?
Do tej lampki na zdjęciu powinny iść 2 kable. Jak obydwie wtyczki są podłączone, styki niezaśniedziałe to super coś już wiemy. Jak żarówka sprawdzona to ok. Jak nie ma napięcia na lampce to szukamy dalej. Ciężko ocenić co jest na końcu tego białego kabla (jakaś wtyczka/ruszone zdjęcie?). Sprawdziłbym dokąd prowadzi ten kabel z drugiej strony... Normalnie w R25/mgzr raczej nie ma dodatkowych kabli idących od lampki chyba że ktoś ciągnął od tej lampki dodatkowe oświetlenie. Rozebrałbym zamek którego zdjęcie wcześniej załączyłem i sprawdziłbym czy działa załączanie lampki. W okolicach lampki są jeszcze wyprowadzone kable tylnych głośników (ale to na pewno wiesz).
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum