Witam, szukam samochodu do 10 tyś. Myślę nad modelami Rovera, MG, Audi A4, Oplu Vectra B, Fordzie Mondeo. Polecicie coś jeszcze? Szukam sedan/limuzyna. Wygodnego auta, mało awaryjnego, może być silnik 1,8. Licze na pomoc bo na prawde nie wiem co wybrać.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 01, 2016 22:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Vectra gnije i to cholernie mocno... w każdym miejscu. Dach, progi, nadkola, podszybie, drzwi itp itd. Do tego wbrew obiegowej opinii części są dość drogie (chyba, że kupujesz najtańszy szajs), a zawieszenie kiepsko znosi nasze drogi - nieustannie coś się wysyrywa (3 vectry w rodzinie, niestety w każdej tak było). Do tego upierdliwie usterki elektryki/elektroniki, to jakiś czujnik zeświruje, to walnie checkiem a błędów nie ma itp itd. Na plus na pewno motor, x20xev całkiem rozsądnie pali i 136KM styka do jazdy + dobrze znosi LPG
Mondeło ma problemy z rdzą podobnie do vectry, jednak na pewno jest dużo wieksze (ogrom miejsca w środku) i przyjemniej zestrojona zwiecha. Nie wiem jaki motor polecać, bo nie jeździłem żadnym dłużej
Od siebie... bierz 45/zs bo w ogolnym rozrachunku wyjdzie najtańsza eksploatacja i najlepsze prowadzenie
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Wiesz , jestem dość młodym kierowcą , a nie chce podróżować tylko do mechanika, a co dam rade zrobie sam, jesli pomożecie? A ty jak myslisz ten polift to na serio?
A ja bym postawił na A4... Genialne zawiszenie, Dobry ochrona przed korozją (no chyba, ze ktoś zahaczyl), dobre audio.. dobre wyciszenie.. Silniki diesla klekocza co prawda ale są nie do za@#!@n!@.. Benzyna 1.8T z gazem daje rade po calości, ewentualnie mozna wybrać 2.8 (1.6 jest 8V i gówno warte wiec o tym zapomnij a 1.8 żre tyle co 1.8T).. Czesci do vaga i komputer dostaniesz nawet w kiosku ruchu czy spożywczym i wybranych punkach statoil i żabka haha ..
Zawias ? Pierdo!enie o szopenie .. Wielu ale to naprawde wielu moich kumpli to vagowcy z krwi i kosci.. Komplet wahaczy np. do A4 B6 (my gadamy raczej o b5 polift no ale) kosztuje 500zł.. Tragedii nie ma moim zdaniem bo wskład takiego zestawu wchodzi całkiem sporo.. Jak sie postarasz dostaniesz wersje z quattro (droższy serwis ale za to 4łap) ..
z tego co wymieniłeś to chyba najlepsze według mnie.. (za 10k spokojnie dorwiesz polifta wiec to juz nie ta sama smutna a4 co na poczatku produkcji)
Mondeło mk3 - sam myslałem bardzo powaznie nad tym autem ale.. benzyna z tego co pisza na forach nie bardzo znosi gaz a jeśli juz to konkretny (r4).. V6 podobno lepiej.. TDDi - fajne silniki ale troche przy słabe jak do tej budy (duzo na rynku jest 90kM wersji).. TDCi - silnik genialny... dopuki nie zacznie sie psuc.. a to, że wtryskiwacze padną masz jak w banku - chyba ze ktoś juz to zrobil.. koszty sa naprawde spore - wiekszosc ludzi woli sprzedać auto niż je robic.. To chyba tyle
Za 10k masz szeroki wybór
od Alfy 156
BMW 3
Citroen C5
Chevrolet Evanda
Chrysler PT Cruiser; Neon; Sebring; Stratus - tutaj wieksze silniki, ale za to japońskie np. 2,0
Honda Accord; Civic sedan
Hultaj Sonata; Lantra; elantra
Lancia Lybra
Mazda 626 z końca produkcji, albo xedos
Mercedes C klasa
Mitsu Galant; Lancer
Nissan Primera; Almera
Peugeot 306; 307; 406
Renault Laguna, Megane
Saab 900; 9-3
Seat Toledo; Leon
Skoda Octavia
Subaru Impreza; Legacy
Toyota Corolla; Avensis
Volvo S40
Jak widzisz, kwestia wyboru
Czy chcesz nudne wozidło, czy coś bardziej unikatowego
Nudne masz Vagi, Francuzy i japończyki
Wyzwania to amerykańskie włoskie
Polecam S40, fajną C klase; Peugeota 406;
Pozdrawiam,
Vig
_________________ Samochód wybiera się sercem, a nie rozumem
Silniki diesla klekocza co prawda ale są nie do !@!$#@n!@.. Benzyna 1.8T z gazem daje rade po calości
diesle te wcale nie są tak spoko, a do 1.8T ciagle olej się dolewa, ja nie wiem czemu te auta maja tak zaczepista opinie, najlepsze ze sami wlasciciele mega je chwalą a potem idą i dolewają ten olej...
Ten to musiał chyba konkretnie z tyłu zarobić, masakryczne spasowanie lewej części tylnej klapy do reszty.
Poniżej na zderzaku jakby szprajem malowany, ale to może światlo się tak odbija.
Czyli cena nie pasuje do modelu Vigoslaw, tak wiem , wachlarz wyboru jest szeroki owszem nie chce nic nudnego ale musze liczyć się z tym zeby auto nie bylo awaryjne Szukam sedan/limuzyna, myślałem o s40 ale nie wiem jak spalanie itd. no i licze na tanie częsci albo zamienniki, by wrazie możliwosci samemu wymieniac, no i slinik maks 1.8/ 2.0 by nie miec duzych oplat ,czekam na zawęzenie twojego spisu, za który i tak juz dziękuje
To było zestawienie w miarę dobrych samochodów
Szukaj S40 z 2,0 ssaka, bądź turbawkę, GDI sobie odpuść, no chyba, ze nie chcesz gazować...
Każdy USA to samochód tak prosty że sam go złożysz i rozłożysz, więc też fajny trop.
Z doświadczenia bierz 2,o, bo pali tyle ile 1,6 - 1,8, a frajda i elastyczność większa.
Najważniejsza jest blacha, więc kieruj się tym kryterium.
Co do czeci to wszystkie samochody podane z listy do najdroższych w obsłudzę nie nalaeżą.
Sky is the limit
Vig
_________________ Samochód wybiera się sercem, a nie rozumem
No , ale widze ze mało miejsca w tym s40 ... A wiecie wygoda:) jesli nie znajdzie sie nic innego to pewnie wybor padnie na niego, a co z mazda 6 ? saabem? no i roverkami? Nie wiem ale jedziłem juz paroma samochodami i szukam troche wygody. Co mowicie? i s40 2.0 diselek tak? i pamietajcie o oplatach za 2.0
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Komplet wahaczy np. do A4 B6 (my gadamy raczej o b5 polift no ale) kosztuje 500zł..
kumpel pracuje na stacji diagnostycznej i mi często powtarzał, za cześci w takiej cenie, po roku z wcale nie dużym przebiegiem już sa luzy, no i za dobry towar sypal kwotami 4 razy wiekszymi, chyba że tak potaniało
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum