takanchi nie ma czegoś takiego jak samochód idealny. Każdy ma swoje wady i zalety.
Masz Mondeo, które jest duże, ładne, przestronne, mocne ale w dieslu może być problem z wtryskami. Masz mazdę, która mechanicznie jest gicio ale rdzewieje. Masz volvo, które jest fajne ale ponoć drogie w utrzymaniu (ponoć, bo nie miałem - nie wiem). Kwestia na czym Ci najbardziej zależy czy jest to niezawodność, wygląd czy moc.
Wuja ma Mondeo mk3 od 3 lat i zadowolony (tyle, że on kupił widocznie zadbany ale to wiesz jak trafisz na zajechane w124 to też się będzie psuć co tydzień mimo, że to w124).
Mondeo wygodne, brat miał wiec troche śmigałem, fakt ze tdci miewa kłopoty z dwumasą , ale pozwala sie fajnie przemieszczać i do tego nie zdziera po kieszeni. Czarne kombi mk3 po lifcie na xenonach wygląda elegancko. Ceny tych modeli spadły dość znacząco wiec warto poszukać fajnego egzemplarza.
Wysłany: Pią Lut 05, 2016 17:23
No i powtorze, mondeo tylko w benzynie jakbyś juz jakies ogladal.to poza tych rzeczach o ktorych wspominalem, rzuc okiem na okolice paska alternatora i klimy. Pasek na pelnym obciazeniu, czyli wlaczone swiatla i klima, powinien chodzic gladko i rowno, nie wydajac dziwnych dźwięków. Nie powinno byc znaczacej roznicy miedzy silnikiem obciazonym a nieobciazonym. Inaczej do wymiany napinacz, kolo pasowe lub rolka alternatora, ewentualnie wszystko pokolei. Typowe zarowno w dieslu jak i ON
[ Dodano: Nie Lut 07, 2016 18:11 ]
Panowie, mając możliwość sprowadzenia auta z niemiec co do 10 tyś mogę szukać? MG ZS polift np. sie znajdzie? Co jeszcze?
[ Dodano: Nie Lut 07, 2016 18:38 ]
Które wmiare mało pali albo lubi gaz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum