Witam.Niebawem planuje pojechać w celach turystycznych do Sandomierza.Nawigacja podaje mi dwie możliwości dojazdu z Warszawy.
1)Warszawa-Grójec-Białobrzegi-Radom-Skaryszew-Sandomierz.
2)Warszawa-Góra Kalwaria-Kozienice-Zwoleń-Lipsko-Sandomierz.
Którą trasą lepiej pojechać ? Mam tutaj na myśli stan nawierzchni, liczbę pasów, brak korków ( wyjazd będzie w sobotę )
Z góry dziękuje za pomoc
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 15, 2016 15:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ta jest ładniejsza i mniejszy ruch:
2) Warszawa-Góra Kalwaria-Kozienice-Zwoleń-Lipsko-Sandomierz
Po drodze skansen forsowania Wisły z działami i czołgami, ale nawierzchnia słaba, choć już kilkadziesiąt km jest poprawione, i cały czas 1 pas w każdą stronę, do tego w GK czasem się korkuje, ale nie w sobotę.
Ta:
1)Warszawa-Grójec-Białobrzegi-Radom-Skaryszew-Sandomierz
Do Radomia lepiej, jeśli chcesz jechać szybko (ale oglądasz tylko barierki), obwodnica Radomia jest kiepska - po 1 pasie i dużo dziur, a potem tak samo wąsko i dziurawo, jak przez Kozienice, w tygodniu więcej TIRów, ale znów - w sobotę nie ma to znaczenia.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Odpisuje dopiero teraz, gdyż pojechałem do Sandomierza w ten weekend.Wcześniej nagle plany mi się zmieniły.
Dziękuje za odpowiedzi.
Wybrałem trasę nr 1.
W drodze powrotnej odwiedziłem zamek Krzyżtopór ( w miejscowości Ujazd ), który każdemu polecam jak ktoś interesuje się tą tematyką.
Droga powrotna-Ujazd-Opatów-Ostrowiec Świętokrzyski-Iłża-Radom-Warszawa.
Oczywiście w niedziele wieczorem był lekki zator w okolicach Janek
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
W drodze powrotnej odwiedziłem zamek Krzyżtopór ( w miejscowości Ujazd ), który każdemu polecam jak ktoś interesuje się tą tematyką.
To tylko dopiszę, że w niektóre letnie weekendy jest nocne zwiedzanie i jest super.
Polecam, bo zamek jest świetnie oświetlony.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum