Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Cześć.
Mam trochę wolnego i postanowiłem coś porobić przy Roverku. Co prawda nie ma już przy nim nic do roboty, ale swego czasu mechanik powiedział ze są już delikatne ranty na tarczach hamulcowych. I moje pytanie jest właśnie skierowane w tym temacie. Jakie tarcze najlepiej kupić? Jak kupować to oczywiście z górnej półki. Jakie polecacie? Mechanik wspomniał coś w wentylowanych. Możecie podsunąć jakiś link do takowych? Przydałoby się jeszcze wymienić końcówki drążków kierowniczych gdyż są już wyczuwalne delikatne luzy. Jest tez jakaś firma która produkuje coś lepszego? czy kupować to co jest w magazynie? Mają na miejscu drążki które pasują zarówno do Rovera i Hondy. Koszt jednej sztuki to około 50 zł.
Dzięki za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 17, 2016 14:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Lut 17, 2016 15:11
fredii, wpisz w allegro tarcze rover i pelno tego jest, wentylowane i nie do wyboru(jak masz wentyl to i takie musisz kupic teraz), drazki zostaw mechanikowi sam Ci dobierze nie najgorsze zapewne
Jest tych firm od groma. Mechanik napisał mi jakieś firmy ;TRW, Brembo , Bosch , ATE. Która z tych firm będzie lepsza? Z tych to nam tylko TRW i Bosch. A te pozostałe?
Zamówił mi tarcze i klocki ATE tylko nie spodziewałem się tak wysokiej kwoty za takie części
Jakość słono kosztuje. ATE = OEM w wielu markach. Jednak nie mylcie tego z segmentem odbiorców indywidualnych, bo tutaj nie ma tak restrykcyjnych obostrzeń jakościowych
Często producentom nie opłaca się przestawiać maszyn i produkują jak leci. Kasują później tak samo niezależnie od odbiorcy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum