Czy to w ogóle jest możliwe? Pomijając kosmiczne ceny, ten silnik w ogóle dałby radę funkcjonować? Mam na myśli włożenie całego zestawu, który można znaleźć w linku.
Wyczytałem że dzięki temu jakiś użytkownik W ZS-ie ze 180KM wykrzesał 225. Tylko nie wiem czy miał cały zestaw czy jakieś poszczególne elementy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 15, 2016 10:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Słyszałem że silnik nie dawał radę na dłuższą metę z tą modyfikacją
[ Dodano: Pon Lut 15, 2016 10:53 ]
Chodzi mi o to czy ingerencją jedynie w rozrząd, program i wydech można uzyskać efekt zbliżony do tych 270 bez zakatowania silnika
Walki, wydech, dolot i strojenie to mysle realnie kolo 220KM, z tym, ze naklad kasy to bedzie koszt 7-10k pln... pamietaj ze sterownik jaki siedzi w kv6 jest mocno upierdliwy.
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Nikt Ci nie odpowie i silnik bedzie mial mocno "wiertarkowy" charakter, duzo mocy na wysokich obrotach i nie jakis kosmiczny moment obrotowy. Rozsadniej to dmuchnac kompresorem ale mozesz zabic ten silnik...on nie jest przystosowany do znoszenia nadprogramowej mocy zawsze mozesz zaszalec i wrzucic 2.0t
[ Dodano: Pon Lut 15, 2016 13:09 ]
Nikt Ci nie odpowie i silnik bedzie mial mocno "wiertarkowy" charakter, duzo mocy na wysokich obrotach i nie jakis kosmiczny moment obrotowy. Rozsadniej to dmuchnac kompresorem ale mozesz zabic ten silnik...on nie jest przystosowany do znoszenia nadprogramowej mocy zawsze mozesz zaszalec i wrzucic 2.0t
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
gdzieś jest post o tym z linkami jak, tak podkręcony silnik działa i częściami do jego bydowy, był tutaj bo sam go założyłem ale któryś z modów uznał, że nikomu to nie będzie potrzebne i wywalił ten post gdzieś
są jeszcze foty na necie jak coś takiego wygląda, większość została usunięta bo jak się okazło włąścicielowi nie spodobało się, że inni mogą zobaczyć wyniki jego pracy.
A czy KV6 zyskałoby choć kilka koników od zmiany dolotu (w sensie filtra) wraz z układem wydechowym? Nie chodzi tu o jakieś nierealne wymysły, tylko przywracanie tanim kosztem tych kilku koników, których ubywa z wiekiem.
MD, z tego co się dowiedziałem od Markzo, to głównie chodzi w naszych R o kolektory wydechowe, które nie mają zbyt dobrej wydajności. Głównie to z tym trzeba by się pobawić.
A odnośnie dolotu słyszałem historie, że ktoś już porównywał na hamowni stożek vs normalny filtr i wyszło na korzyść zwykłego filtra
że ktoś już porównywał na hamowni stożek vs normalny filtr i wyszło na korzyść zwykłego filtra
ja to robiłem dedykowany dolot do ZS 180 firmy Pipercross, model Viper (gąbkowy)
http://www.larkspeed.com/...r-Induction-Kit o taki. Spadek prawie 10KM po tym dolocie i wycięciu kata (przelotowy wydech 2,5' z nierdzewki).
Z tego co mi wiadomo (wyczytałem u angoli) że w 2.0V6 wstawienie dolotu i wydechu z MgZT 190 daje ok 20KM ponoć zmierzyli. a i ważne żeby były katalizatory, drożne ale były, bo bez nich traci moc.
[ Dodano: Sro Lut 24, 2016 08:41 ]
Ponoć pucha od filtra się różni w 2.0 i 2.5 190KM ale nie widziałem na własne oczy bo R75 2.5 177KM co mam na podjeździe ma taką sama puszkę filtra.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Lut 24, 2016 09:32
sknerko napisał/a:
Z tego co mi wiadomo (wyczytałem u angoli) że w 2.0V6 wstawienie dolotu i wydechu z MgZT 190 daje ok 20KM ponoć zmierzyli.
tia w wolnossaku 20km samym wydechem u Angoli to już masę rzeczy było których w PL w większosci nie dalo sie powtórzyc ani nawet zmierzyc żeby to tak trzymało moc jak Angole podawali
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum