Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Koledzy mam pytanie.Dziś żona jechała autem i niedaleko od domu pedał sprzegła wpadł jej w podłogę....Można je ręcznie wyciągnąc ale sprzegła nie ma....DOjechałem wbijając 2 i kręcąc rozrusznikiem.....Co się mogło stać? Linka pękła czy może się zsunęła z pedału? Czy sprzegło się skończyło....
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 26, 2016 22:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
99% pękła linka.
Najlepiej dorobić nową. Ja to robiłem w Jankach pod Wawą jakiś rok temu. Zapłaciłem bodaj 120 zł za wersję z regulacją (zwykła śrubka ).
Nie chcę robić reklamy, ale będę swojego R rozbierał na części pewnie w przyszłym tygodniu to mogę Ci swoją odsprzedać
O ile możesz poczekać tydzień.
Wymienić dasz radę sam w pół godziny. Najlepiej jakbyś od razu zobaczył czy łapa sprzęgła się nie zapiekła (to co pociąga linka, jak naciskasz sprzęgło).
Byłem własnie sprawdzić i faktycznie linka od sprzęgła pękła przy samm sprzegle. KObieta jednak potrzebuje pilnie auta. I pytanie czy linka np od silnika benzynowego pasuje do diesla? Bo znalazłem jedną ale od silnika 1,4
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum