COMPLETTE = 512KB z całości FLASH'a. Jest to 1:1 gdybyś kość wyciągnął z ECU i położył na programator.
TABLE = 48KB tabel z wartościami odpowiedzialnymi za sterowanie silnikiem. Taki format stosują SPI, MPPS, T4 oraz TOAF. Chociaż ten ostatni potrafi odczytać i zapisać albo tak, albo tak.
Kiedyś myślałem, że w całości są dane takie jak IMMO. Bo jak zniszczyłem sobie mapę doświadczeniami, to udało mi się odpalić auto dopiero wtedy jak wróciłem do mojej, oryginalnej 512KB mapy.
Teraz kiedy mam dobry kabelek, dobre drivery mogę żonglować tymi mapami i nic się nie dzieje. Warunkiem jest jednak dobranie mapy do numeru sterownika. Na to trzeba uważać i to przy table i complette.
Complette jest przydatne gdy chcemy odratować jakiś ECU.
Pozdro,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Dziś spróbuje wrzucić Twoje mapy MaReK, które mi podesłałeś parę m-cy temu. Wstrzymywałem sie z tym bo pożyczyłem drugie auto i czekałem na zwrot, ale sie okazało ze juz do mnie nie wróci i jak coś pójdzie nie tak to biegotrampki będę musiał odpalić
[ Dodano: Nie Mar 13, 2016 19:45 ]
Mapy wgrałem, nie było tak strasznie jak i sie zdawało, a galletto ustawiłem na TABELE
Odesłałem Ci paczkę. Przetestuj. Musisz wiedzieć, że te mapy są pod Twój konkretny sterownik. Muszą działać z tym co jest oryginał. Ryzyko jest pewne jak wrzucasz obce mapy do sterownika.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum