Wysłany: Pon Mar 14, 2016 17:12 [brak mocy do 4 tys obrotow rover 45 1.4 16v 2001r]
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2001
Witam wszystkich forumowiczow. Chcialem uzyskac kilka informacji na temam Rovera 45 1.4 16v gdyz zakupilem takie auto jako niesprawne do konca a jestem mechanikiem wiec myslalem ze to ogarne a tu nici. Sprawa przedstawia sie nastepujaco. Swieci sie check lecz zaden z dwoch podlaczanych komputerow nie moze sie polaczyc z autem. Auto ogolnie odpala i obroty utrzymuje w normie, mozna gazowac na postoju wszystko jest ok dopiero zaczyna sie cala bajka gdy ruszamy i zaczynamy przyspieszac. Jazda autem miedzy 1000 a 4 tys obrotow jest prawie nie mozliwa. zeby przyspieszyc pedal gazu trzeba wciskac po milimetrze to zaczyna chciec isc a gdy przekroczy 4 tys obrotow idzie jak powinien. zalozone sa nastepujace nowe czesci : pompka paliwa, swiece, cewki x2 przewody x2 filtr paliwa i powietrza wymieniony olej. cisnienie rowne w granicach 13. zdjeta byla nawet glowica w celu uzyskania jakich info ale nic uszczelka dobra, wiec zlozylem na nowej uszczelce i nic nie przychodzi mi juz do glowy moze ktos z was ma jakis pomysl w co tu jeszcze mozna udezyc.
Ostatnio zmieniony przez piotrek45 Wto Mar 15, 2016 12:31, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 14, 2016 17:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
piotrek45 ! Ten temat zostanie usunięty jeśli nie poprawisz jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, musisz w pierwszym poście użyć funkcji
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum