Wysłany: Pią Mar 18, 2016 21:48 [R75] Wycieki z maglownicy, wymiana uszczelnienia
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam
Mam problem z wyciekami z maglownicy, zacząłem od wymiany węża wspomagania idącego od pompy wspomagania do maglownicy ale wycieki dalej są, znalazłem w katalogu jednej z hurtowni zestaw uszczelniający układ kierowniczy do rovera 75, link tutaj http://e-katalog.intercar...rowniczego.html
i tutaj sie pojawia pytanie, czy takie uszczelnienie można wymienić w domowych warunkach? Czy trzeba mieć jakiś specjalny sprzęt?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 18, 2016 21:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
keda, Jak sprawa pilna to poszukałbym jakiegoś dobrego warsztatu w pobliżu. Wszystko da się zrobić w domowych warunkach jak masz garaż/kanał/podnośnik/narzędzia. Jak nie masz to wstrzymałbym się do wiosny. Szkoda zdrowia na leżenie pod wozem w tych temperaturach.
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
tak mam dwa garaże z kanałami, wszelkie narzędzia od kluczy oczkowych po nasadowe, dwa pneumatyki, śrubokręty, ściągacze wszelkiego rodzaju itd (Tata mój za dawnych lat lubiał kupować takie rzeczy na giełdach czy wtorkowych "rynkach") i teraz się to przydaje
Czyli rozumiem że wymiana uszczelnienia w maglu to nie problem? Bo tego akurat jeszcze nie robiłem.
raczej tylko cieknie bo nie słyszę żadnych dźwięków przy skręcaniu albo coś tylko tak jakby coś ocierało (dźwięk podobny jakbyś suwał krzesło po podłodze) Jest on bardzo krótki i zdarza się raz na jakiś czas
No i to wspomaganie chodzi jakby chciało a nie mogło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum