Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2004
Witam,
Kolejny problem z moim Roverkiem tym razem "stukanie" lub "trukanie" przy ostrym skręcie w lewo i w prawo chyba też.
Czy to przeguby ?
Jak z częściami na allegro czy te zamienniki są w porządku ?
Pozdrawiam
_________________ był 214i | jest R45 lift 2004r. |
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 05, 2016 07:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
U mnie zaś tak stukało jak poszedł mi łącznik stabilizatora na końcu przy wahaczu i przy skręcie właśnie stukał w wahacz a właściwie to chyba na odwrót
Ja miałem takie trukanie/stukanie to były przeguby.
Znalazłem części na e-katalogu firmy inter-cars. Fajnie można wszystko dopasować. Tylko musisz policzyć ilość ząbków na zębatce przegubu (są chyba 2 rodzaje - mniej lub więcej ząbków).
U mnie są chyba te:
http://e-katalog.intercar...b-napedowy.html
PS. jak masz znajomego kto ma konto w systemie inter cars (mechanik, kierowca zawodowy itp.) to ci to weźmie ze zniżkami na siebie.. Na tych zaoszczędzisz jakieś 40 zł
U mnie (Rover 416 Si 5DR) czasem słychać takie stukanie/trukanie przy skręcie zwłaszcza w lewo, rzadziej w prawo ale tylko przy minimalnej prędkości np jak włączam się do ruchu, wyjeżdżam z parkingu itd i tylko przy maksymalnym skręcie kierownicy. W trakcie normalnej jazdy, skrętu w lewo "z marszu" itd nie ma tego problemu. Jak myślicie co to może być?
U mnie (Rover 416 Si 5DR) czasem słychać takie stukanie/trukanie przy skręcie zwłaszcza w lewo, rzadziej w prawo ale tylko przy minimalnej prędkości np jak włączam się do ruchu, wyjeżdżam z parkingu itd i tylko przy maksymalnym skręcie kierownicy. W trakcie normalnej jazdy, skrętu w lewo "z marszu" itd nie ma tego problemu. Jak myślicie co to może być?
zapewne to samo, najbardziej słychać na maksymalnym skręcie i przyspieszaniu. Przeguby pewnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum