Wysłany: Pią Kwi 15, 2016 16:13 [R75]Demontaż światła w kabinie
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2000
Witam wszystkich,
Potrzebuję informacji jak bez jakiegokolwiek uszkodzenia ściągnąć obudowy świateł na podsufitce. Będę na dniach zmieniał podsufitkę, i jedyną informację jaką znalazłem na temat demontażu tych świateł to że, przednie światło trzyma się na 2ch śrubach,a na tylne trzeba uważać by nie połamać, i tyle...Moje pierwsze pytanie jest takie gdzie są wspomniane 2 śruby? pod przyciskami świateł czy gdzieś indziej? i co z tym tylnim? trzyma się na jakiś zaczepach?i jak je zdemontować?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 15, 2016 16:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Lampka przednia. W plastiku tym przezroczystym jak obejrzysz jego obrzeże znajdziesz miejsce w który płaskim śrubokrętem podważysz element. I tam bez problemu dostrzeżesz 2 śruby wkręcone lekko po skosie, następnie lampkę podważasz od strony środka samochodu i wysuwasz w tył.
Tylna lampka, wloz jakis plaski śrubokręt pomiędzy lampkę a podsufitkę, wsun od strony przodu auta. Musi wyskoczyć , sa takie klipsy metalowe na wcisk, następnie wysuwasz lampkę w przód. Zaczepy których masz nie połamać znajdują sie z tylu lampki.
polonia33, Jak masz w planach dołożenie podświetlenia nóg lub oświetlenie w drzwiach zsynchronizowane z otwieraniem drzwi/lampką podsufitki, to warto przy okazji demontażu lampki/podsufitki dołożyć od razu brakującą instalację. Zaoszczędzi się trochę czasu i pracy w przyszłości
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Moja obecną podsufitkę załatwiłem zaraz po zakupie chcą ją wyczyścić( podejrzewam że było za dużo wody lub spray do czyszczenia tapicerki rozpuścił klej podsufitki). Zakupiłem używaną w bardzo dobrym stanie i w majówkę będę się z nią męczył...
[ Dodano: Sob Kwi 30, 2016 22:43 ]
a dorzucać nic nie będę, ponieważ mam jeden dzień na zabawę i nie wiem jak to pójdzie...chodź fajnie by było mieć podświetlenie drzwi...
[ Dodano: Pon Maj 02, 2016 07:31 ]
wymieniona przez przednie drzwi,i przynajmniej jeden fotel trzeba wywalić drugi pochylić max do kanapy... ale najgorsze było klejenie kabli na podsufitce, poleciały wiązanki przy tym...;)
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Pon Maj 02, 2016 17:13
longer86 napisał/a:
Wyciągnięcie podsufitki nie wymaga wyciągania foteli
Tu zależy jak się do tego podejdzie, ogólnie to nie trzeba, ale niektórym osobom za żadne cudy nie udaje się tak wymanewrować, by nie wyciągać fotela/foteli
dokładnie, czytałem że przez tylne można wyciągnąć, ale za chiny nie mogłem wymanewrować nią tak żeby ją w ten sposób wyciągnąć, i z fotelem jest podobnie, jednemu się uda a drugi będzie się męczył...wyciągnięty fotel na pewno ułatwi zadanie...
Wystarczy cofnąć oba fotele w tył wyciągnąć zagłówki i położyć oparcia... Przy takiej konfiguracji jedynie przeszkadza odrobine konsola środkowa w okolicach drążka zmiany biegów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum