Wysłany: Pią Mar 25, 2016 15:31 [R214 Si] gumy na drążku reakcyjnym
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam,
Od jakiegoś czasu zacząłem słyszeć dziwne pukanie przy przednim prawym kole zwłaszcza przy wjeżdżaniu na krawężnik, pomyślałem że to od wahacza ale w zeszłym roku wymieniałem więc postanowiłem poszukać co tam puka.
Położyłem się pod samochód i zacząłem szarpać za drążki i wyczułem spory luz na gumach drążka reakcyjnego które też wymieniane były razem z wahaczem bo pomyślałem że jak już jest wyjęty to łatwo je wymienić.
Odkręciłem śrubę mocującą w przedniej belce i wyjąłem przednią gumę która wyglądała tak:
prawa siedziała sztywno więc nie odkręcałem.
Mam natomiast problem bo sam tego nie wymieniałem z kierunkiem tej gumy na drążku. Bo szukając ich w internecie znalazłem jedynie takie zdjęcie
Wiem, że jak na taką gumeczkę to i cena spora i dostępność średnia ale co trzeba poszukać.
U mnie zamontowane były odwrotnie. Z RAVE nie mogę tego wypatrzeć.
Jak jest poprawnie? W którą stronę powinny być? <> czy >< ?
Dzięki za odpowiedź
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 25, 2016 15:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak jak na obrazku całego drążka z gumami. W sankach jak zdjemiesz gumy jest zatoczenie na kształt podkładki i właśnie na tym ma się opierać szersza część. Jak będę w domu to mogę podać numer katalogowy gum, bo mam jeszcze 4 na zapasie.
_________________ Nie sprzęt, lecz technika czyni z ciebie zawodnika.
Do poprzedniego samochodu zamawiałem z odbiorem osobistym tutaj: www.strongflex.eu. Do obecnego kilka dni temu zamówiłem w powerflex.pl ale jeszcze nie doszły.
Jeśli ktoś potrzebuje "na już" to niestety nie mogę polecić powerflex.pl.
Tuleje drążka reakcyjnego zamówiłem dwa tygodnie temu i jeszcze ich nie wysłali:/
Te tuleje poli z Olkusza na łącznik stabilizatora to takie malutkie? Czy może ja mam jakiś inny łącznik, bo tu na zdjęciu wydają się duże, a po drugie drogie. Pasuje do takiego łącznika?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum