Wysłany: Czw Kwi 21, 2016 08:02 [MG ZT-T] Wylany olej w miejscu na koło zapasowe
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2002
Nie wiem czy w dobrym miejscu piszę, ale mam takie pytanie. Gdy kupiłam samochód zobaczyłam, że tam gdzie w bagażniku było koło zapasowe (w tej chwili mam tam gaz) jest pełno oleju. Podobno wylał się poprzednikowi. Jak to usunąć i wyczyścić? tak to bym wlała tam benzynę ekstrakcyjną, płyn do naczyń, ale nie wiem czy to bezpieczne jeśli znajduje się tam gaziwo...Kupiłam ogromną strzykawkę i trochę tego ściągnęłam, ale nadal wszystko jest upaćkane i tłuste...
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 21, 2016 08:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W sklepie przemysłowo-chemicznym kupisz sorbent (to co strażacy na drogach używają do neutralizacji oleju), ktory wchłania olej i odkurzaczem przemysłowym potem lub pneumatycznym z otwartą komorą.
2. Wersja mniej profesjonalna
Możesz też użyć drobnych, suchych trocin zamiast sorbentu i też odkurzaczem.
Właściwie wylany olej to świetne zabezpieczenie antykorozyjne
No ale na serio. Benzynę bym odradzał szkoda lakieru i warstwy antykorozyjnej.
Najlepiej ręczniki papierowe a potem zwykłe środki czyszcząco-zapachowe. Później można jakimś plakiem lub silikonem żeby było czysto i ładnie wyglądało.
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum