Jesli nie masz świateł. Wstecznych to na 99% czujnik w skrzyni, a co za tym idzie skąd czujniki maja wiedzieć ze masz wsteczny jesli swiatlo sie nie załącza...
Czujnik w skrzyni albo tylko kabelek od niego można sie do niego dostać nawet bez lewarka, skręć koła w prawo i po stronie kierowcy za nadkolem go widać. swój wykręciłem wymyłem wyczyściłem rozruszałem i działa już 4 lata. ale jak by co to podobno pasuje od seicento.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Czujnik w skrzyni albo tylko kabelek od niego można sie do niego dostać nawet bez lewarka, skręć koła w prawo i po stronie kierowcy za nadkolem go widać. swój wykręciłem wymyłem wyczyściłem rozruszałem i działa już 4 lata. ale jak by co to podobno pasuje od seicento.
wymyłem go wypsikałem specyfikami od elektryki i dalej nic - był w oleju to fakt ale moze z czasem mu przejdzie
Mimi napisał/a:
Wypnij wtyczkę od czujnika, wsadź drucik jak się zapalą wsteczne to czujnik do wymiany, wymieniałem ostatnio u siebie, koszt 18zł w inter cars'ie.
psuje sie to co jest w skrzyni czy ten kabelek co od niego idzie? z drucikami spróbuje ale to nie dzis bo mam dzien napięty jak baranie jaja
Witaj z dwa tygodnie temu to przerabialem. Wyjalem wtyczke z czujnika, psiknalem specyfikiem. I najwazniejsze kable przy swiatlach sa luzno pmocowane wystarczy czasami poruszac nimi ,i z glowy.
Wyjmij wtyczke zasilania czujnika, psiknij specyfikiem w te miejsca ,podlacz na nowo i poruszaj kablami ,przy tylych lampach
no z moich rozmów z znajomymi wynika że najczęściej przestaje przewodzić przełącznik wkręcony w skrzynię. trzeba go wykręcić i rozruszać. Ja też tak miałem
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Uwaga! Ten temat zostanie usunięty jeśli autor nie poprawi jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, autor musi w pierwszym poście użyć funkcji
Moj czujnik zalicza swiatla kiedy dodaje gazu cofając... Kilka razy go dokrecalem... Nie wiem co go boli
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum