Wysłany: Czw Kwi 28, 2016 19:13 [Swiatło] Lampa tylna Prawa
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam jestem posiadaczem Rovera 75 od jakiś 4 miesięcy nie miałem z nim żadnych problemów prócz 10L wody..... od strony kierowcy wymieniłem cała tapicerkę osuszyłem i wszystko chodziło przez 2 miesiące aż do dzisiaj zabrakło mi światła pozycji Prawa tylna lampa i swieci sie cały czas światło stopu kierunkowskaz działa stop działa cofania działa próbowałem czysci i kable dalej to samo sprawdzałem też miernikiem i prąd raz jest 6.5 a raz 12 nie wiem co sie stało nie znam sie na tym nie wiem gdzie szukać pomocy dwa prawy kierunkowskaz szaleje znika z przedniego zderzaka raz sie pojawia proszę o pomoc gdzie mogę szukać ból dodam że po odłączeniu aku na chwile kierunkowskaz zaczyna działać normalnie lecz za chwile szaleje
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 28, 2016 19:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysusz go - u mnie pomogło to na żarzący się 3 stop. Kolejna sprawa, zerknij na kolor okablowania tylnej lampy lub w Rave i choćby miernikiem sprawdź przy wtyczce, czy wychodzi napięcie z LSM na tylną lampę. Jeżeli tak - wina leży gdzieś w okablowaniu. Jeżeli nie - problem z LSM.
Napięcie jest w kostce nawet przepinałem z lewej na prawa i ta sama sytuacja sie dzieje dodam że te zalanie było ok 2 miesięcy temu auto zostało osuszone wymienione wszystko cała tapicerka wszystko i chodziło wszystko normalnie stało sie to dzisiaj spaliła się zwyczajnie żarówka i chciałem wymienic i takie cuda....
[ Dodano: Czw Kwi 28, 2016 22:59 ]
Mam takie pytanie czy pod maską znajdują się tam jakieś bezpieczniki co mają coś do gadania w tej sprawie ?
chodzi o to że przekładałem wkład z jednej do 2
i problem jest ten sam po 1 stronie jak z lewej do prawej wkładam wkład to też swieci tylko stop a nie ma pozycji a wszystko inne chodzi czyli stop cofanie itp tylko brak pozycji
Miałem to samo u ziecia rozbierz wtyczkę i wyczyść styki od kabli,podoginać, potem trzeba drobnym papierem ściernym wyczyścić styki w gniazdach lampy i styki do wtyczki a na koniec u mnie była dziwna żarówka która powodowała błąd w lewej lampie a w prawej już nie i zamieniłem stronami.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum