Wysłany: Czw Maj 12, 2016 21:25 [R45] wymiana silnika
Typ: TD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam serdecznie, nie posiadam jeszcze roverka , ale przymierzam się ... Zasoby finansowe jak wiadomo bywają nie za obfite - dlatego zastanawiam się nad kupnem uszkodzonego roverka 45 z silnikiem diesla z 2001 r. Samochód nie odpala, trudno wyrokować co jest przyczyną, zakładam że pompa wtryskowa. Auto ma spory przebieg więc pomysł jest taki aby kupić cały kompletny silnik.
Pytanie moje jest następujące :
Czy każdy silnik 2.0 D będzie pasował do 45- tki ? Znalazłem podobny temat na forum, ale tam sugerowano aby kupić sam słupek i przełożyć osprzęt, ja wolałbym w komplecie i zastanawiam się co z imobilajzerem, obstawiam że w tym który ewentualnie bym kupił uszkodzony jest sterownik pompy.
Będę wdzięczny za informację.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez thomas102 Pią Maj 13, 2016 07:09, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 12, 2016 21:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Panowie stara prawda mówi że kto za długo się zastanawia ten niczego mądrego nie wymyśli , autko się sprzedało. Nie mniej jednak bardzo dziękuję za pomoc. Będę nadal szukał roverka choćby ze względu na fajnych ludzi na tym forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum