Wysłany: Wto Maj 10, 2016 07:05 [R75] Amortyzatory tylne
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1999
Witam.
Czy ktos miał styczniosć w roverku z amortyzorami TRW?
Bo miałem zamiar kupić orginały OEM, ale w tej cenie widziałem TRW wraz z osłonami, a nie słyszałem opinii jak się spisują w naszych autach.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 10, 2016 07:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Osobiście nie zmieniałem jeszcze amortyzatorów u siebie ale pracuję w hurtowni motoryzacyjnej i sprzedajemy amortyzatory tej firmy w dużych ilościach do osobówek i dostawczaków i każdy sobie chwali , brać zakładać i jeździć .
Dzięki kolego. Z tego co czytałem to ta firma robi je od niedawna. Juz zamówiłem bo cena atrakcyjna za komplet z osłonami i odbojami. Dam znać jak się sprawują w naszych R po montażu.
Pytanie tylko po co zakładać zamiennik skoro można OEM w tej samej cenie (rozumiałbym gdyby OEMowe były jakieś lipne, badziewne itp itd ale w 75 akurat na zawieszenie nie licząc tulei nie można narzekać).
Pytanie tylko po co zakładać zamiennik skoro można OEM w tej samej cenie (rozumiałbym gdyby OEMowe były jakieś lipne, badziewne itp itd ale w 75 akurat na zawieszenie nie licząc tulei nie można narzekać).
Nie w tej samej cenie.. jak pisałem w tej cenie są odboje i osłony(monroe) wiec paredziesiat zł zostaje w kieszeni.
O amorach TRW piszą gdzieniegdzie ze są gazowo olejowe oraz gazowe.
O amorach TRW piszą gdzieniegdzie ze są gazowo olejowe oraz gazowe.
Nie ma amortyzatorów gazowych sa zawsze gazowo olejowe lub same olejowe. Oryginał rovera jest olejowy reszta są zawsze gazowo olejowe i niestety ale komfort ubywa po zamontowaniu gazowo olejowych. Mam na podjeździe auto z gazowo olejowymi i drugie z oryginałami.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Zamontowałem amory tylne TRW jakby kogos interesowało..
moje odczucia: nie widzę bardzo różnicy po poprzednich oryginalnych, nie jest twardo, raczej okresiłbym, że lepiej auto trzyma się drogi.
Więc od siebie mogę polecić jesli ktos zastanawiałby się nad wyborem. Pozdr
rafalmis1 wiesz co ja testowałem jak narazie na różnych wiejskich i miejskich drogach na autostradzie jeszcze nie sprawdzałem, ale dam Ci znać jak się przejadę:) a ten bagażnik bardzo miałeś załadowany? Bo u mnie z racji gazu zawsze zapasówka jeździ:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum