Wysłany: Sob Maj 21, 2016 22:17 [R45] Różnice w zawieszeniu 45 i 416
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam, posiadam Rovera 45 z 2000 roku w wersji sedan. Od pewnego czasu z tylnego zawieszenia słychać stuki i piski. Dzisiaj po zdjęciu kół i oględzinach okazało się, że muszę wymienić prawie wszystkie tuleje w tylnym zawieszeniu również z amortyzatorami. Jak wiadomo, z dostaniem takich tulei do Rovera bywa problem. Postanowilem, że założe na cały tył tuleje poliuretanowe i znalazłem takowe do kupienia w pewnej firmie z Olkusza, tylko teraz pytanie czy tylne zawieszenie w Roverze 45 jest takie samo jak w np 416? Ponieważ w tej firmie na stronie www nie mają tulei do 45 a do 416 jest dostępny cały komplet, a ja nie jestem jeszcze aż tak bardzo obeznany w temacie.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 21, 2016 22:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ok dzięki, tak przypuszczałem ale jeszcze nie bylem do końca pewny wiec wolałem zapytać niż na ślepo kupować tuleje. Swoją drogą, montował już ktoś takie tuleje? Jak się one sprawują i jak przebiega montaż?
Mam jeszcze jedno pytanko, gdyż nie chcę już zakładac nowego tematu, mianowicie czy pompa paliwa w tym samochodziku pracuje tak glosno ze słychac ją na wolnych obrotach i podczas spokojnej jazdy przy zciszonym radiu, czy poprostu pompa konczy się juz?
Jak by się mocno wsłuchać to da się usłyszeć, ale stojąc normalnie przy aucie, nie powinieneś na nią zwrócić uwagi. tak przynajmniej było i jest w każdym z moich eR
A ja proponuje jednak pomierzyc tuleje ( srednica i dlugosc ) kazda i dopiero wtedy zamawiac
Kiedys zamawialem set z bikopuru i jedna tuleja byla za krotka - chyba byla to srodkowa w dolnym wahaczu, a jak,podalem chlopu,rozmiar to si eokazalo ze takie tez ma - teoretycznie do hondy
[ Dodano: Nie Maj 22, 2016 21:19 ]
A co do jakosci - na polibuszach z bikopuru zrobilem ponad 100 tys km i zadna do samego konca nie zlapala zadnego luzu - a jezdzilem i jezdze szybko agresywnie i nie zwalniam na wertepach
A czucie w prowadzeniu poprawilo sie gremialnie - fantastycznie mi sie ten kapec zaczal prowadzic , szczerze polecam
I zeby rozwiac watpliowosci. - montowalem "sporty" twarde, 90SHr
[ Dodano: Nie Maj 22, 2016 21:23 ]
Tylko cukierki duze w ofercie bikopuru sa wykonane z miekszego materialu - 80SHr
Montaz czasochlonny i przydaje sie prasa, zwlaszcza do wspomnianych cukierkow
_________________ '99 r400 16k16 sedan JFR na czesci ( anglik ) pytac na priv
A co z komfortem jazdy w przypadku poliuretanów? Pogarsza sie bardzo?
Czyli niebawem pewnie bedzie czekać mnie wymiana pompy bo zdecydowanie głosno pracuje. Dodatkowo gdy w zbiorniku mam malo paliwa (niewiele ponad czerwone kreski) to auto po odpaleniu strasznie przerywa i trzyma obroty w granicach 500, czesto tez gaśnie. Po zatankowaniu i przejechaniu okolo 30 km problem ustaje. Czym może być to spowodowane?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum