Wysłany: Wto Maj 31, 2016 19:28 [R25] Wentylator kręci się na postoju
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2001
Witam!
Mam problem, a mianowicie jakiś czas temu mój rover "ogłupiał". Po włożeniu kluczyka do stacyjki i przekręcenia na pozycję 2 włączają się wentylatory od klimy i ten "zwykły" i kręcą się, dodatkowo nie wyłączają się świecie, dopiero jak odpalę to gaśnie kontrolka. Po zgaszeniu silnika wentylatory kręcą się jeszcze przez jakieś 20min po mimo wyciągnięcia kluczyka i zamknięcia samochodu.
Miał już ktoś podobną usterkę, wie ktoś czym to może być spowodowane?
[ Dodano: Wto Maj 31, 2016 20:28 ]
Nikt nie ma pomysłu?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 31, 2016 19:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czujnik temperatury płynu chłodzącego padł albo został odpięty
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
podepnij inny czyjnik lub rezystor zamiast czujnika niestety nie wiem jaki by tam wstawić bo nie wiem jaki masz czujnik i jaki ma opór. jak nie czujnik to kable od niego to akurat zobaczysz gołym okiem.
A swoja drogą obejrzałeś chociaż wtyk i czujnik jak wygląda?
[ Dodano: Sob Cze 18, 2016 13:09 ]
czujnik
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum