Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Czesc, jestem tu nowy i 600 posiadam od stycznia.
Od tygodnia wentylator nawiewu zaczal wariowac, raz sie włącza raz nie. Najczesciej działa rano jak silnik jest zimny.
Prad na kostke od wentylatora dochodzi. Miał ktoś podobny przypadek? Rezystory wygladaja ok. Auto posiada climatronica.
Ostatnio zmieniony przez nidziu Sro Cze 01, 2016 17:20, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 30, 2016 19:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mowisz o czujnikach przy podsufitce? Przekaźnik, gdzie moge go znaleźć bo poszperalem troche w necie i nic nie mogłem dopsowac do mojego problemu. Dodam jeszcze ze zwiekszajac moc nawiewu a dmuchawa nie dziala normalnie podnosza sie obroty silnika, czyli dmuchawa obciaza silnik ale nie pracuje
Teraz to sam nie wiem czy chodzi ci o wentylator chłodnicy czy o silniczek dmuchawy bo w pierwszym przypadku winna może być wiązka elektryczna pod maska silnika, czujnik ECU, czujniki wentylatora, przekaźnik. W drugim przypadku winne mogą być wytarte szczotki, uszkodzony przekaźnik przy skrzynce bezpieczników pod deską rozdzielczą bądź też przerwa w obwodzie. A to auto na pewno ma climatronik czy zwykła klime? Bo jeśli chodzi sprężarka klimatyzacji to ma prawo obciążać silnik
Chodzi o drugi przypadek wentylator nawiewów, climatronic jest i klima chodzi tylko silnik nie działa a na krótko chodzi. Musze jutro podskoczyć gdzies po przekaźnik bo już go namierzyłem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum