Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Cześć. TOAF pokazał błąd: P 0340 - czujnik położenia wałka rozrządu lub jego obwód. Czytałem wiele wątków na temat problemów z czujnikami położenia wałka rozrządu i jeśli jest uszkodzony to występuje problem z odpaleniem auta. W moim przypadku pomimo tego błędu auto odpala bez problemu, zarówno na zimnym jak i na rozgrzanym silniku. Jedyny problem to to, że silnik nie chce się wkręcić na wysokie obroty przy dynamicznym wciśnięciu gazu. Czy to że auto zamula przy dynamicznym dodaniu gazu może być spowodowane przez ten czujnik? TOAF innych błędów nie pokazuje (No może poza sondą lambda za katalizatorem).
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 07, 2016 08:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam podpinam się pod temat wyskakują mi dwa pierwsze takie same błędy trzeci to P0130/przednia sonda lambda/ ,objawy to nierówna praca na zimnym silniku ,trochę kopci z rury,większe spalanie . P0340 błąd czujnika wałka rozrządu może być przyczyną pozostałych dwóch błędów i objawów jakie opisałem, dzięki za wszelkie podpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum