Wysłany: Nie Cze 19, 2016 13:01 [MG ZR 2,0 IDT brak mocy (71km) zero błędów]
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Witam, mam mały problem z moim mg 2,0 IDt 113hp z 2005r 210tys przebiegu. mianowicie ostatnio na hamowni pokazal niezbyt zadowalajacy wynik 71 km.... Nie powiem bylem zaskoczony chodz jak na 71 km to dobrze jechal, powiedzmy bo vmax 170. Zaczeło sie szukanie. Mam nowy filtr paliwa, wtryski 100% sprawne sprawdzone, turbo praktycznie nie ma luzow, gruszka WG chodzi jak nowa... Zauwazylem ze po odpieciu przeplywki jest lekka zmiana bo lepiej wchodzi na obroty ale to nie to samo.. Zadnych wyciekow gdziekolwiek uklad dolotowy szczelny (tylko wydechu mam dziure na samym koncu) Ustawiony nalezycie kąt wtrysku. Odpala bez zarzutów kreci sie tak jak trzeba..
Podłączyłem elm327 i sprawdziłem doladowanie, wyniosło 0,5 bara max a turbinasz stwierdził ze nie ma co sie czepiac turbiny bo jest jak nowa sam z reszta widzialem ze nie ma luzow ani wirnik nie był uszkodzony po jednej jak i po drugiej stronie.
Sam już nie wiem w czym moze byc problem komputer nie pokazue zadnego bledu nie dymi, oleju nie bierze i wszystko wydaje sie byc szczelne (dolot,ic,wydech)
Może znajdzie sie ktos kto ma podobny problem i wspomoze dobra rada
PS dodam jeszcze ze wymienilem termostat bo auto sie nie dogrzewało oczywiscie na identyczny dobrej firmy i auto pokazuje kolo 50stopni max i nie wlacza sie wentylator tak jakby sie nie dogrzewal. Czy to moze byc wina czujnika temperatury ECU? bodajze był wymieniany na jakis zamiennik.
Z góry dziekuje za odp pozdrawiam!
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 19, 2016 13:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nieszczelnosc iC i wezy doprowadzonych do niego byloby na pewno slychac. Podobnie jak nieszczelnosc kolektora ssacego tyle ze tam byloby widac rownież przedmuchy..
Uwaga! Ten temat zostanie usunięty jeśli autor nie poprawi jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, autor musi w pierwszym poście użyć funkcji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum