Wysłany: Pon Maj 23, 2016 08:18 [MG ZTT] ściąganie lakieru z listwy
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2002
Witam, mam dylemat co do listwy przy progu. Była ona w kolorze nadwozia, jakiś czas temu zaczął schodzić z niej lakier (bąble) i przy myciu auta myjką ręczną zaczął odpadać. Miałam trochę lakieru więc ten kawałek zamalowałam żeby się w oczy nie rzucało, ale widzę, że już dalsza część jest pomarszczona i gotowa do odpadnięcia Nie wiem czy jest sens malowania tego (nie wiem jaki byłby koszt tego) bo z drugiej strony też zacznie lada moment odpadać. Pomyślałam żeby zostawić je chromowane. Co sądzicie? Teraz kwestia tego jak ściągnąć ten lakier, na kawałku który domalowałam i z drugiej listwy?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 23, 2016 08:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Myślę, że nie ściągniesz tej listwy nie tracąc spinek. Tych spinek jest tam trochę. Ja zbijałem listwę gumowym młotkiem. Poważyłem jeden koniec i puknięciami zdejmowałem ją. Raczej dwie osoby będą ułatwieniem. Niestety i tak kilka spinek mi pękło. Musiałem kupić nowe - w komplecie - a to był dość spory koszt jak na kawałek plastiku. Zakładanie też było podobne.
Ja długo walczyłem z uzyskaniem chromu na listwie. Niestety nie mogłem ściągnąć całego lakieru. Próbowało wielu, grzaniem, chemią... nic. W końcu zeszlifowałem to. Położyłem podkład, a potem lakier docelowy. Na koniec rzuciłem 2 warstwy lakieru bezbarwnego.
W MG gdzie wszystko jest kolor, te chromy nie bardzo mi pasowały. W Roverze, gdzie chromów jest więcej komponuje się to znacznie lepiej.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Obecnie działam w kwestii projektów spinek w 3d i druku pierwsze próby sa na + spinka pasuje do cienkiej listwy ozdobnej na drzwiach, poprawy wymaga jedynie zatrzask trzymający spinkę w blotniku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum