Wysłany: Pią Cze 24, 2016 14:48 Jakie Auto - mała benzyna+automat = Pomysły ?
Otóż rozglądam się za autkiem dla mamy. Warunki benzyna , bo krótkie trasy i automat, bo takimi jeździ od lat i lepiej, żeby sprzęgła i skrzyni ręcznej już nie dotykała
Jeździ honda FIT amerykańska wersja Jazz, ale poobijała go i myślę czy lepiej naprawiać czy szukać czegoś innego.
Pomysłów nie mam za wiele, bo skrzynia musi być automatyczna, odpadają półautomaty i bezstopniowe- miałem i nigdy więcej. Wodzidło, które kilkanaście kilometrów dziennie zrobi, koło 10-15 k km rocznie max. nie musi być petarda szybkie, ani wielkie.
Roczniki najlepiej koło 2010 , budżet koło 30-40 k PLN.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 24, 2016 14:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
szukaj picanto i rio, ew. troszke wieksza venga, typowe wozidlo, ale bedzie w dobrej cenie, skrzynie trwale, silniki trwale, a w tym roczniku masz jeszcze szanse na gwarancje
_________________ '99 r400 16k16 sedan JFR na czesci ( anglik ) pytac na priv
[ Dodano: Pią Cze 24, 2016 16:03 ]
Moje pomysły to jazz właśnie, lub np bravo 1.4 automat. Polo , ale to z DSG, to trochę strach. Niestety toyoty zaczynają odpadać przez skrzynie CVT.
[ Dodano: Pią Cze 24, 2016 16:04 ]
aha za około 40 k pln mozna miec nowa skode citygo Więc to też jakaś opcja... po rabatach bedzie do lykniecia w okolicy 35 k pln O_o
Ja bym szukał czegoś Japońskiego ( no dobra auta są składane w Anglii lub w Turcji )
-Honda Civic 8 generacji czyli Ufo
-Toyota Yaris II
-Toyota Corolla E12
Ewentualnie można poszukać Astry III.
Szkoda, że auto musi być w automacie.Nie wiem czy podane przeze mnie modele występują z taką przekładnią.
Edit : teraz odczytałem, że wykluczasz Toyotę.
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Jeśli jest problem z wyborem ,a obecne auto jest w dobrym stanie mechanicznym to bym je naprawił blacharsko/lakierniczo.
Jazz jest ciekawą firką i w dodatku rzadko spotykaną.
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
nie jazz a Fit oj pawkaz nie doczytales Tylko problem polega na tym, ze po dzwonie, nie wiem jak je wyprostuja, nie wiem jak uda sie zalatwic czesci, bo to troche inne moga byc od jazza, wiec problem z dostepnoscia... moze prosciej sprzedac ktos to sobie zrobi i zarobi, a kupic inne, bo nie mam za bardzo czasu na to, bo wybywam z domu na dluzsza chwile
Modus, bagaznik maly, pudelkowaty. Miejsca po Fit/Jazz jakos tak nie za wiele, sztuka ktora ogladalismy calkiem ok sie wydaje, ale do sprawdzenia od dolu i na kompie. Mamie srednio podchodzi. Jutro moze przymierzymy sie do Picanto.
Kumpel w pracy ma soul'a, bardzo sobie to chwali, duzy w środku, fajnie widac do okoła bo siedzi się ciut wyzej, całkiem pakowny i nawet się nie psuje, a ma go od nowosci
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Jak ma pojeździć kilka lat to wybierz się do Fiata - Do salonu i pooglądaj nowe TIPO.
Sedan lub we wrześniu hatchback (kombi w grudniu).
Hatchback ma być tańszy od sedana (we wrześniu) i jest szansa, że za 45-46 000 zł masz auto z prostym i trwałym silnikiem 1.6 i skrzynią automatyczną, klimą, długą gwarancją, całkiem pakowne (mam 2 metry i było mi wygodniej jak w peugeocie 508).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum