Wysłany: Sob Cze 25, 2016 12:19 [r45]Wymiana turbosprężarki.Na co zwrócić uwagę?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Z racji tego że nie sprzedałem turbosprężarki(w sumie dobrze) chciałem zapytać o parę szczegółów.Na co powinienem zwrócić uwagę przy demontażu starej sprężarki?Nie robiłem tego wcześniej,to wolę zapytać czy nie jest to kłopotliwe bez kanału,bo chcę to zrobić pod domem.Chyba fotki mówią same za siebie w jakim stanie jest sprężarka.Puszcza olej na potęge
Wygląda na odme nie turbo raczej, ubywa tobie olej w ogole ?
Ubywa.Uszczelniacze na pewno poszły.Wirnik ma minimalne luzy,a że mam nową to wymienię i po kłopocie.Nie wiem czy myć intercooler czy tak zostawić?Remigiusz napisz mi proszę coś o demontażu.
[ Dodano: Pon Cze 27, 2016 19:50 ]
Czyli raczej nie mam na co liczyć z podpowiedzą
barney79, Myj go, wyciagnij i wplukal jakims specyfikiem.
Ale co mam pisac o demontazu Odkrec mocowanie truba do bloku, odkrec kolektor dolotowy i wydechowy, odplyw oleju oraz zasialnie oleju i odkrec pryz kacie wydech i wyciagal calosc
[ Dodano: Pon Cze 27, 2016 21:59 ]
Kanalu nie trzeba, dobry podnosnik i kobylki wystarczaja
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum