ja kupiłem 85 Sha z Olkusza, mała guma miała zły rozmiar wewnętrzny, metalowej tulei, musiałem zamienić z tą z powerflexa, teraz mam dużą z powerflex i małą z olkusza bo tej dużej bez prasy nie da się wcisnąć, samochód na niej podnosiłem i nie weszła
Raz wysunęła mi sie prawa strona, żółta część delikatnie wyszla, spowodowane to było złym dokręceniem samego mocowania tulei, obecnie od 2 lat mam z tym spokój,
[ Dodano: Nie Cze 26, 2016 19:36 ]
Dziwnym trafem wcisnalem tuleje z Olkusza w mocowanie przy użyciu 2 dużych podkladek, długiej śruby z nakrętką i śrubokręta.
8 równie wcisnąłem koledze prebennemu za pomocą ręki i płaskiego srubokreta...
Ok chyba zaryzykuję zakup zarówno 8 jak i tulei wahaczy z Olkusza... Pytanie tylko czy faktycznie brać 65sha? A jest jakaś alternatywa dla gruszki z PU?
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Maj 2013 Posty: 1000 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Cze 26, 2016 19:44
marecki6 napisał/a:
Ok chyba zaryzykuję zakup zarówno 8 jak i tulei wahaczy z Olkusza... Pytanie tylko czy faktycznie brać 65sha? A jest jakaś alternatywa dla gruszki z PU?
65 sha najlepiej będzie.
Pozostałych poduszek lepiej nie zamawiaj w pu. Jedynie sprawdza się tylko 8.
Ja mam zarówno 8 jak i tuleje pływające, wszystko twardość 65. Nic mi sie niepokojącego nie dzieje, raz zamontowane nie wymagały poprawy, nic sie nie wysuwa bo i za bardzo nie ma jak jeśli jest prawidłowo wstawione. Co do komfortu, nie widzę różnicy, wcześniej tuleje miałem teknorot
napiszcie mi jeszcze tylko jaką twardość obu elementów tulei brać bo wewnętrzny pierścień oferują standardowo 75sha i jak rozumiem tutaj warto zamówić 65sha a co z zewnętrznym pierścieniem ? zostawić 90sha czy też zmienić ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum