W Krakowie ponoć Pan Miodowicz dobrze zna się na Roverkach ale do Krakowa kawałek jest. W Rzeszowie może ktoś by się znalazł ale to znowu poczekaj aż ktoś z tego rejonu się odezwie.
Martwić? nie trzeba sie martwić ale trzeba ustalić bo to jest różnica jak chodzi o części, uszczelki czy inne tam potrzebne czasem. a swoja droga jak by to miał być "pocisk" 160KM a jest tylko 135 to trochę szkoda. Jeżeli odwrotna sytuacja to się cieszyć i mieć nadzieję że VVC zdrowe i te 160KM tam siedzi
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Jeszcze raz powtarzam - ponieważ jest temat - MG TF - to tylko na ten temat.
Skupmy się na tym temacie .
palę się jechać i oglądnąć twojego TF już Ci koledzy napisali skąd moje pytanie
a co do tego czy masz silnik z VVC zobacz sobie zdjęcie komory silnika, najbardziej charakterystyczna cecha tego silnika to widoczny po lewej stronie na górze taki aluminiowy grzybek (HCU) http://forums.mg-rover.or...e-mount-300794/
Witam wszystkich. Wesołego Alleluja. Nie wytrzymałem i otworzyłem tylną pokrywę silnika. Stojąc z tyłu samochodu metalowa, czarna pokrywa paska rozrządu jest po prawej stronie i posiada naklejkę białą z kodem kreskowym i napisem 18K4FP27 112385 - też po prawej stronie krótko za czarną pokrywą wspomniany grzybek z dwoma śrubami i napisem KKO 100790. Co można powiedzieć więcej o tym silniku po tych danych. Pozdrawiam
[ Dodano: Nie Mar 27, 2016 09:21 ]
Przykro mi ale linka do tej aukcji już nie ma.
Po dłuższej nieobecności witam wszystkich. Swięte słowa były wczesniej wypowiedziane, że trudno o MG TF w Polsce w dobrej kondycji kupić. Skoro już jest kupiony walczymy dalej aby uzdrowić. Szukam wahacz zawieszenia koła tylnego o regulowanej długości do regulacji kąta pochylenia. W moim modelu wahacz ten jest sztywny - bez regulacji. Wyniki z pomiaru kąta pochylenia osi tylnej L +00,29. P -01,22. W osi przedniej mam podobne zjawisko ale odwrotnie L -00,10. P +01,34. Pozdrawiam ps. skrzynie biegów wymieniłem - dziękuję za pomoc.
Witam. Tak to ten - identyczny - dziękuje. Na allegro ten element jest nieosiągalny - może Ty masz więcej znajomych. W ostateczności jestem skłonny zakupić NOWY - tu przede wszystkich chodzi o bezpieczeństwo jazdy. Pozdrawiam
[ Dodano: Sob Lip 02, 2016 15:31 ]
Markzo.... czyli mam rozumieć, że do zawieszenia przedniego prawego przychodzi ten sam element?
Witam Markzo.... udało mi się wyszukać na e-bayu - życzę miłej niedzieli. ps. czy możesz mi podpowiedzieć jaki element przychodzi do przodu ( regulacja kąta pochylenia koła )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum