Wysłany: Nie Lip 17, 2016 10:16 [R75] Nie chce odpalić po ulewie...
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam. Po ostatniej ulewie jaka nawiedziła woj. Pomorskie mój roverek nie chce odpalić... Zawsze odpalił od cykniecia a tym razem lipa. Rozrusznik kreci tak jak by chciał a nie mógł ( dwie sekundy kreci dwie nie i tak na przemian jakby coś blokowalo w silniku) dodam że rozrusznik jest po kapitalnej regeneracji. Sprawdzałem sterownik silnika- jest suchy. Na ktoś jakieś pomysły ?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 17, 2016 10:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Webasto mam odpływu drożne wody nigdzie nie widać. Kabla nie mam szyberdachu też nie mam. Przedtem silniczek chodził jak marzenie. Nie było żadnych problemów z odpalaniem
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Maj 2013 Posty: 1000 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Lip 17, 2016 11:17
Xcentriq87 napisał/a:
Webasto mam odpływu drożne wody nigdzie nie widać. Kabla nie mam szyberdachu też nie mam. Przedtem silniczek chodził jak marzenie. Nie było żadnych problemów z odpalaniem
Bezpieczniki. Ostatnio kolega betjar miał problem taki, że przejechał przez tory tramwajowe i czujnik innercyjny się aktywował. Wystarczyło wcisnąć i pali jak złoto.
Ale to co opisujesz to może być problem pękniętego wału, lub obróconej panewki.
Skoro rozrusznik nie ma siły przekręcić... miałem tak samo kilka dni temu - wymieniłem silnik Do ostatniego żywota chodził i palił jak złoto
Podłącz TOAF'a i zobacz co zalogował za błędy. Bo albo brakuje prądu i rozrusznik staje albo coś w silniku go blokuje.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum