szyba została wyjęta i na nowo wstawiona a łączenia blachy zaklejone a woda dalej w bagażniku
dałem 140zł a w gratisie gość mi porysował tylną szybę
trudno niech leci ta woda bo nic już nie poradzę
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 19:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ostateczne wyjście : wchodzisz z latarką i lusterkiem do bagażnika (ewentualnie z kamerą lub z aparatem z funkcją filmowania) a kolega leje wodę po Roverku. Lusterko, kamera lub aparat jest po to - aby zajrzeć tam gdzie wzrok ("gołe oko") nie dociera. W załączeniu zdjęcie gdzie można zajrzeć dzięki "cyfrówce"
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 21:40
Witam kolegów, Ponad rok temu przerabiałem temat wody w bagażniku.
Kiedyś po ulewie miałem akwarium w kole
Więc tak:
-Woda może lać się przez źle wklejoną tylnią szybę (u mnie)-Zamazane było Auto Smarem za pomocą przesuwanego sznurka. Taki patent .
-Przez dziurkę odpływową zza klapki wlewu paliwa (u mnie-) zaklejone silikonem.
-Przez tylnie lampy. Te gąbki są G$%$ warte. Ja upaprałem je odszczętnie w Auto Smarze, po założeniu lamp zamalowałem nim śrubki i plastikowy bolec i mam spokój z wodą w bagażniku.
Aha, jest jeden zonk. Chyba w całym aucie fabryka robiła tak, że łączenia blach pokrywała jakimś silikonem i dopiero później to malowała.
U mnie w miejscach gdzie był ten silikon w bagażniku była rdza. Trzebabyło to zerwać i zakonserwować.
Sprawdźcie czy nie ma tak u Was.
Powodzenia
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Ostateczne wyjście : wchodzisz z latarką i lusterkiem do bagażnika (ewentualnie z kamerą lub z aparatem z funkcją filmowania) a kolega leje wodę po Roverku. Lusterko, kamera lub aparat jest po to - aby zajrzeć tam gdzie wzrok ("gołe oko") nie dociera. W załączeniu zdjęcie gdzie można zajrzeć dzięki "cyfrówce"
do bagażnika nie wchodziłem ale dzięki lusterku namierzyłem miejsce skąd leci i je zakleiłem pianką montażową no i zobaczymy co dalej
wychodzi na to że wygrałem z wodą bo jest sucho a pada od niedzieli i już dawno powinno być mokro a nie jest
w niedzielę właśnie uszczelniłem wszystkie możliwe widoczne zgrzewy blach masą uszczelniającą łącznie z relingiem
wreszcie będę mógł poskładać tapicerkę w bagażniku bo do tej pory wszystko pozrywane było do gołych blach
Skąd się ta woda lała bo mam ten sam problem. Na początku cieklo z lamp tylnych ale zakleilem silikonem lampy zamiast tej fabrycznej pianki i był spokój. Ale cieknie jak byza zgrzewem blachy od lampy od góry. Zrobię później foto, na dodatek z obu stron leje się.
[ Dodano: Pon Lip 18, 2016 23:02 ]
Umnie to tak wygląda skąd się woda leje:
Zawaliłem to wszystko masa uszczelniają do blachy i zobaczymy.
Problem jest teraz tylko taki ze pękły mi te uszczelki oryginalne bo kleiłem przedtem juz raz na masie lampy Skąd dostać taki kauczuk teraz Myślałem kupić mate do wygłuszenia kauczukowa i z tego wyciąć.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum