Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam. Układ nie puszcza ciepłej wody na chłodnicę . Termostat wymieniony układ odpowietrzony . Po nagrzaniu silnika włącza się wentylator chłodnica pozostaje zimna. Czy to pompa wody? czy da rade wymienić samemu ? jak tak to ktoś jakieś instrukcje podsunie?
Ale od razu włączył ci się wentylator czy w trakcie jak już jakiś czas jechałeś? Ja tak miałem że od razu po ujechaniu z kilometr drogi wypiąłem i wpiąłem czujnik temperatury i było wszystko ok.
Tylko co ma czujnik do przepływu płynu do chłodnicy . Nic.
A ma to że czujnik temperatury płynu chłodzącego może skoczyć do góry gdy w układzie chłodzenia znajduje się nieodpowiednie stężenie koncentratu chłodniczego. Niedomaganie czujnika temperatury może objawiać się wadliwymi wskazaniami wskaźnika temperatury bądź całkowitym brakiem jego wskazań.
Tylko co ma czujnik do przepływu płynu do chłodnicy . Nic.
A ma to że czujnik temperatury płynu chłodzącego może skoczyć do góry gdy w układzie chłodzenia znajduje się nieodpowiednie stężenie koncentratu chłodniczego. .
ARTUR1983 co ty za herezje opowiadasz czujnik temp w R75 to jest po prostu zwykły termistor.
Lepiej nie pisz takich rewelacji jak nie jesteś pewny bo jeszcze ktoś uwierzy . Równie dobrze możesz zalać układ wodą i będzie dobrze wskazywał czujnik.
Kłótnie na bok bo poległem. Po zkręceniu zalaniu itp przy ciepłym silniku zawór puszcza (wąż gorący) wentylator non stop chodzi ale układ się zapowietrza i chyba nie puszcza na chłodnicę bo zimna .
Drodzy Bracia i Siostry umiłowani w Roverach już wszystko ok wymieniłem uszczelki pod kolektorami i wąż z odpowietrznikiem który po sprawdzeniu nie trzymał . Dziękuję za sugestje wszelkie. 2 tygodnie grzebania koszt części 170 pln ale za to nikt nie powołany Roverunia mego bez potrzeby nie macał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum