Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Gdzies obiło mi się o uszy, że można jakoś ulepszyć obiegi wody w Roverze 75 silnik 1.8 poprzez wymontowanie termostatu z miejsca gdzie zaprojektował to producent i wstawienie go chyba w jakaś rurke, ktos moze wie coś na ten temat?
Mam jeszcze drugi problem: pękła mi rurka wody ta dluga co idzie od dołu chłodnicy do silnika i mechanik z British Car Warszawa załamał mnie, ze ona jest nie do zdobycia, czy da się ja jakoś skrócić i połączyć? Bo na to wychodzi, ze przez głupią rurkę auto trzeba wysłać na złom skoro jej nigdzie nie ma
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 25, 2016 19:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Pon Lip 25, 2016 19:26
ta rurka jest ze złota? nawet jeśli to udaj sie do jubilera i Ci dorobi, a tak na poważnie jeśli rutka jest metalowa, gumowa czy aluminiowa to napewno da sie ją dorobić i bedzie wyglądać jak oryginał, mechanik może miał na myśli nową część bo nie wierzę że w punktach gdzie rozbierają R75 nie bedą mieć jakiegoś elementu...
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Wysłany: Pon Lip 25, 2016 19:35
No właśnie przeszukalem allegro, obdzwonilem szroty i nikt nie ma, nawet na zlomowisku mi mówili, ze akurat rurki wychodzące od chłodnicy jak maja Rovera z tym silnikiem to odrazu sprzedają
Może da się ja przeciąć i połączyć?
Gdzies obiło mi się o uszy, że można jakoś ulepszyć obiegi wody w Roverze 75 silnik 1.8 poprzez wymontowanie termostatu z miejsca gdzie zaprojektował to producent i wstawienie go chyba w jakaś rurke, ktos moze wie coś na ten temat?
Wysłany: Pon Lip 25, 2016 21:58
Ciekawe rozwiązanie bo w upały u mnie od początku jest problem z chłodzeniem, czyli wystarczy, ze zamówię ten zestaw : http://czesci-rover.s-par....8-benzyna.html
I on będzie pasował do rover 75 1.8 benzyna ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum