Wysłany: Sro Cze 15, 2011 18:27
davido019 napisał/a:
wszedłem w dział 5.0 i spalanie mam na poziomie 11,8l w mieście i to w korkach
to nie jest aktualne średnie spalanie na danym odcinku , a średnie spalanie z przejechanego całkowitego dystansu i zużytego paliwa od ostatniego serwisu olejowego (pkt. 3.0)
[ Dodano: Sro Cze 15, 2011 19:27 ]
davido019 napisał/a:
jeżeli chodzi o dział 14.0-14.4 to wykryło mi parę błędów:
C18417
F88400
C38800
C7811A
F48400
Jestem w szoku, pali mi mniej niż wtedy kiedy go kupiłem... Spalanie w trasie miałem na poziomie 7.0l/100km, momentami schodziło nawet do 6,7l/100km przy jeździe około 95km/h na autostradzie trochę wzrosło (180km/h), a ostatecznie zużyłem 9l/100km, więc wydaje mi się że całkiem sympatyczny wynik.
dziękuję wszystkim forumowiczom za pomoc
Witam wszystkich, mam problem z swoim roverkiem 2L V6 150km. Na trasie spalanie oscyluje w granicach 10L. W mieście nie sprawdzałem ale wir w baku niesamowity. VIS-y sprawne. Podłączałem ELM nie pokazał żadnego błędu. Autko ma moc. Spalanie na kompie pokazuje w trasie 7-8L a w rzeczywistości 10L. Może ktoś z was mnie poratuje co mam jeszcze sprawdzić.
ten silnik w mieście spokojnie spali 14l+, mowie tutaj o korkach, co chwile światła itd
zależy jak jedziesz na trasie, 10l mój tez lekko wciągnie, no chyba ze będziesz
gapił się w obrotomierz aby nie przekroczyć powiedzmy 3tys to może i wyjdzie 8,
ale to nie jazda
Wskazówka paliwa tak szybko opada że lepiej na nią nie patrzeć. Nigdy nie palił mi tyle na trasie tym bardziej że jeżdżę z dzieckiem więc w miarę spokojnie. Nie wspomnę o mieście. Dla porównania: zeszły rok nie miałem pełnego baku. nie wiem ile dokładnie było litrów. Jadąc na wakacje 4 osoby pełen bagażnik i całą drogę w ulewie zrobiłem ponad 700km. ostatnio w 3 osoby pełen zbiornik 65L i ledwie zrobiłem 600km. Jeżdżę tym autem ponad 2 lata i widzę że coś jest nie tak. A wszystko zaczęło się po naprawie sprzęgła. Skrzynia manualna, wymiana wysprzęglika, regeneracja sprzęgła. Dokładnie w ten sam dzień co rozleciało się łożysko na wysprzęgliku auto odpaliłem i momentalnie zgasło. Przez kilka dni nie mogłem odpalić. Aż pewnego dnia odpalam i słychać że chce odpalić ale jak by paliwa brakowało tak go kilka razy próbowałem odpalałem aż nagle odpalił. Zakopcił i chwilę przebierał aż zaczął chodzić prawidłowo. Roverek był podłączony pod kompa i pokazywało tylko 1 błąd - zwarcie wentylatora wysokich obrortów. Za tydzień jadę do mechanika zmieniać olej wiec go przy okazji podłączy jeszcze raz bo nie daje mi to spokoju.
witam. czy jak wycinam katalizator to lepiej wstawić rurkę w zamian czy mogę go po prostu wybić??chodzi o rovera 75 2,0 v6 z 2001 roku. Są tylko dwie sondy przed katem. chce go usunąć bo strasznie brzęczy.... jeszcze niewiem który brzęczy czy ten 1 czy może 2. Ale generalnie chodzi mi o to czy jak go wybije i pozostawie to czy nie będzie jakiegos rezonansu z wydechu bo przeciez będzie pusta puszka??
dawidek126, Może to nie brzęczy ci katalizator tylko rury od kolektora, one są podwójne jedna w drugiej , a co do katalizatora to nie usuwaj tak jak Longer86 pisze nie korzystnie wpłynie na osiągi .
wale ręką w katalizator to brzęczy:) jutro na podnośniku przyjrzę się temu lepiej jutro na podnośniku może ten dzwięk "niesie " się po rurach... ale niby czemu ma wpłynąć na prace silnika skoro za katalizatorem niema sondy??
okazało się że brzęczy ten główny katalizator a ten z przodu niby w porządku. dla czystego sumienia wybiłem oba:) sondy normalnie przemiatają i nie zauwarzyłem nic niepokojącego. jeszcze zostaje ustawienie lpg po tym zabiegu przynamniej tak piszą na forum lpg.
pozdrawiam
[ Dodano: Pon Sie 08, 2016 21:02 ]
a tak z ciekawośći czy jest jakis zamiennik katalizatora do v6?? w inter cars widzialem za 950 zł le nigdzie nie bylo.... na poprzedniej stronie ktos pisał o bosalu za 220zł... czy ktos ma numer takiego zamiennika dodam że mam lpg więc chyba tylko kat metalowy....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum