Wysłany: Sob Sie 20, 2016 22:25 [MG ZT 190] Czek po montażu LPG, kody błedów :D
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2001
Bry
Po montażu LPG pojawił się problem w postaci Czeka na zegarach, poza tym auto jedzie normalnie. Splanie ok 13l LPG wydaje się w normie.
TOAF wywala błędy jak na foto, ma to chyba związek z którąś z sond. Ktoś wie czy po prostu problem twki w strojeniu gazu, czy gazman coś spartolił przy podłączaniu? Dodam ze lampka nie zaświeciła się od razu, autko po odebraniu od gazmana zrobiło ze 150 km, i wtedy wywaliło czeka.
Może problem jest w świacach, przewodach, wiadomo ze LPG więcej wymaga, a nie zaglądałem tam jeszcze
z góry dzięki
pozdro
[ Dodano: Sob Sie 20, 2016 23:25 ]
Dobra wygląda na to ze to win strojenia. skasowałem korekty w TOAFie i udało się skasować czeka, już się nie pojawia, zrobię z 50km na pB, zobaczymy co bedzie. Ale pewnie czek wróci. Ciekawe co jest skopane, bo auto jedzie na LPG jak powinno wg mnie. Nic trzeba będzie Gazmana pomęczyć
Swoją drogą, TOAF to swietna rzecz, chłopaki odwalili kawał dobrej roboty. Jestem dziś na weselichu, w pracy , i już zdążyłem podłubać jednemu z gości w 75tce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum