DobryZiom i Marrkus - dzięki za pomoc.
MBC zainstalowane i zegar również. Wszystko chodzi jak należy. Musiałem zamienic końcówki w MBC bo wg schematu miałem odwrotnie.
Miałem przed zmiana parę szarpnięć gdy "docisnąłem", ale przypuszczam, że cisnęło więcej niz pozwala komputer i odcięło zapłon. Odkręciłem trochę śrube, bo trudno wogóle wyczuć jak jest ustawione. Teraz widzę max 0,9 i bez szarpnięcia.
Pojeżdzę trochę to zobaczę.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 31, 2011 17:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jest to co trzeba. Idzie jak burza.
Najwazniejsze jest to, że jak kupiłem auto miałem przypadki, że podczas redukcji biegu gdy wyprzedzałem, potrafił tak szarpnąć jakby silnik miał wypaść.
Wtedy nie wiedziałem jeszcze że mam walnięty EBC i pewnie cisnęło ponad 0,9bar i komputer odcinał. Stąd szarpnięcie. Teraz daję mu but i jest klarownie
Jedno co mnie martwi, to dymek wydostającyc sie z okolic turbiny-szczególnie jak turbo trochęe popracuje. Nie potrafię tego zlokalizować. Jak samochód odpalę i się nagrzeje - nie dymi z tych okolic, więc na 100% dym idzie z turbiny. A była regenerowana...
Z tematów do zabawy pozostaje jeszcze gdzie umocowac zegar. Nie widzę potrzeby by był cały czas na widoku, chociaz z drugiej strony to taki bajer
Teraz zabieram się za wycieki. Silnik umyty i można coś pooglądać.
Wczoraj już coś widziałem. Teraz kolejna zabawa - co leje i skąd?
Pozdrawiam
[ Dodano: Czw Lis 03, 2011 14:42 ]
Dzięki raz jeszcze za pomoc.
Temat zamykam.
A jaki byłby generalny remont silnika 2.0ti turbo już mam po regeneracji i w okolicach małopolski kto by to zrobił profesionalnie Prosze pomóżcie bo nie mam zielonego pojęcia
Przede wszystkim czy potrzebny Ci remont bo moze nie potrzebujesz remontu silnika a np. glowicy (uszczelniacze zaworowe etc)... Bo glowice zrobic Ci 99% zakładów które robi.. bo 1% zawsze moze cos odjebac haha ..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum