Wysłany: Sob Wrz 10, 2016 16:17 [75] Silnik sie dusi na lpg.
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witajcie
Jadąc autem na benzynie śmiga bez problemu po przełączeniu na gaz auto zaczyna się dusić. Szczególnie jak ruszam bo jak się rozbuja na drodze to jest w miarę ok czasami zrywa.
Jak mam wyjechać pod górę to czasami tragedia muszę praktycznie się zatrzymać i na jedynce wyjechać.
Instalacja lpg koltec. Czy ktoś wie gdzie na Podkarpaciu mogą zajmują się serwisem takich instalacji?
Kable świece wymienione i to z wyższej półki.
Z góry dziękuję za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 10, 2016 16:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kable i świece z wyższej półki są niepotrzebne, a już na pewno nie świece "do LPG". Potrzebny za to jest ogarnięty gazownik który się przejedzie z kompem i ustawi odpowiednio mieszankę
Niestety nie mam pojęcia jak jest u Ciebie w okolicy, ale na pewno na http://lpg-forum.pl/ i innych tego typu stronkach znajdziesz wystarczającą ilość opinii żeby wiedzieć gdzie podjechać
Witam,
Jaka instalacja (ew. wtryski)? Filtr jest zamontowany papierowy czy poliestrowy i kiedy był wymieniany? Poza tym najlepiej jechać do gazownika i podłączyć pod kompa, tak to tylko gdybanie. Wizyty u gazowników są dość tanie - 40-100 zł za załatwienie sprawy.
Nie miałem czasu podjechać jeszcze z tą sprawą ale o zastanawiam się gdzie ktoś mi podłączy pod kompa . U mnie R75 to jeszcze czarna magia pod tym względem.Instalacja koltec holenderska to tym bardziej.
To cię zaskoczę . Byłem u dwóch .
1.Próbował pod kompa itp ale nie udało mu się .
2,Drugi nie próbował otworzył maskę popatrzył jakieś dwie diagnozy bąknął pod nosem ale się nie podjął bo nie ma takiego programu w kompie . a na koniec krzyknął sobie 50zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum