Zdaniem elektryka poziom wody jaki był po zamontowaniu drugiego czujnika nie miał prawa go uszkodzić. Tym bardziej, że kontrolka zaświeciła się po dwóch kilometrach jazdy.
Pomyśl sobie, że woda mogła uszkodzić albo przyczynić się do degradacji przewodu do czujnika,. Generalnie jak jeździsz z basenem w aucie to nie dziw się że coś nie teges, tak jak piszą chłopaki. Lepiej zabierz się za lokalizacje przecieku do auta, od tego zacznij na forum jest pełno tematów o tym.
Wysłany: Pią Wrz 23, 2016 17:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
brawa dla elektryka idioty, niech stanie na boso w piwnicy i naleje wody po kostki, i zamontuje gniazdko tuż nad wodą, a potem niech zakołysze piwnicą, bo przecież woda nie przelewa się w czasie jazdy.
I niech jeszcze przewód do gniazdka puści pod wodą. Śmieszne ale prawdziwe.
Auto było poskładane na tyle bym mógł dojechać do domu i wysuszyć we własnym zakresie. Wody była podobno taka ilość (wierzę na słowo, nie widziałem) że niemożliwe było zalanie czujnika nawet przy ostrym skręcaniu czy też hamowaniu. Dzisiaj rozbiorę podłogę samodzielnie i popatrzę co i jak. Niestety przed rozkręceniem chcę mieć w zapasie następny czujnik a sprzedawca od dwóch dni mnie zwodzi za nos. Taka telenowela.
Wody była podobno taka ilość (wierzę na słowo, nie widziałem) że niemożliwe było zalanie czujnika nawet przy ostrym skręcaniu czy też hamowaniu.
Tyle ze tam nie powinno byc wody.
Moze i do czujnika nie doszlo ale zalewa kable ktore byc moze zostaly gdzies uszkodzone przez co zasniedziały, ugniły...
Rozbierz i sprawdz.. innej metody nie ma;]
Rozebrałem podłogę spodziewając się basenu a tam jedynie wilgoć. Wysuszę wszystko, poskręcam, poprzeczyszczam styki i zobaczymy jaki będzie efekt. W najgorszym razie będę musiał zakupić drugi (a raczej trzeci już) czujnik.
EDIT
A prawdopodobną przyczyną wilgoci okazały się zapchane kanaliki przeltowe (te gumki) pod maską. Były całkowicie niedrożne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum