_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 26, 2016 11:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nice!!! to są tez moi faworyci bo chciałem do kalendarza coś zgłosić
MG TF 160 srebrny pocisk
MG TF 160 srebrny pocisk
MG TF 160 srebrny pocisk
Sknerko, masz może okulary przeciwsłoneczne z polaryzacją? Jeżeli tak, spróbuj je podsunąć tuż przed obiektyw aparatu, a następnie przekręcać. Zobaczysz, jak na przemian będą znikać odbicia z pionowych lub poziomych fragmentów blachy.
Szczególnie jest to przydatne w takim miejscu, gdzie np. białe plamy światła na szybie wyglądają brzydko - zamiast nich mogłoby być tło przez nie prześwitujące.
A. I o której godzinie robiłeś foty? Bo wydaje mi się, że słońce jest ostre, a z tym trudno sobie poradzić.
Sknerko, masz może okulary przeciwsłoneczne z polaryzacją? Jeżeli tak, spróbuj je podsunąć tuż przed obiektyw aparatu, a następnie przekręcać. Zobaczysz, jak na przemian będą znikać odbicia z pionowych lub poziomych fragmentów blachy.
Nie mam bo zapewne pamiętasz że noszę normalne okulary a, że jestem ślepy jak kret to nie ma szans bez zwykłych okularów żyć . Filtr można by założyć na obiektyw ale to trzeba porządnego aparatu a ja to pstrykałem moim zwykłym sony. Córka ma Lustrzankę może kiedyś ja zabiorę na sesje Landka to by było półprofesjonalnie.
MD napisał/a:
A. I o której godzinie robiłeś foty? Bo wydaje mi się, że słońce jest ostre, a z tym trudno sobie poradzić.
To jest robione o zachodzie słońca jakoś koło godz. 20
[ Dodano: Wto Wrz 27, 2016 08:34 ]
Harry napisał/a:
Do kalendarza Agroshow 2017 beda idealne
Sam się nadajesz na Agroshow
MG TF 160 srebrny pocisk
Ja mam fotochromy więc nie potrzebuję za bardzo wydawać kolejnych ok 200pln, wystarczy mi że za okulary płacę ponad 1500pln.
MG TF 160 srebrny pocisk
fotochromy+all filters i szkła progresywne, hiper cienkie, bo ja mam dużą wadę i do tego dużą różnicę między jednym a drugim okiem. oprawki coś 150pln
MG TF 160 srebrny pocisk
Jak dla mnie to te 4 fotki auto wg mnie wygląda najkorzystniej. Co do ogółu - mniej krzywych kadrów, musisz więcej 'myśleć' wzoruj się np: na fotach z Top Gear, poziom czasami kosmiczny ale inspiracje mozna czerpać garściami
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
nie telem aparat to sony h200, taki większy kompakt
MG TF 160 srebrny pocisk
pelson91, To zdjęcie robiłem na rajdzie pod Poznaniem - na szybko LG L Fino. Nie pamiętam, co miał ten telefon na pokładzie, chyba 8mpx. Tutaj rzecz jasna obróbka w GIMP, ale przy dobrym świetle to i telefonem można zrobić fajną fotę.
Tutaj natomiast masz zdjęcie, na którym sprawdzałem opcje aparatu w moim Meizu obecnym. Ustawiłem chyba HDR i zaniebieszczenie ekranu lekkie. Spontanicznie, bez przygotowania, jakichś dodatkowych filtrów czy soczewek na telefonie.
Jeżeli tylko krawędzie będą ostre, a płaskie powierzchnie pozostaną bez szumów, to wiele sprowadza się po prostu do wybrania miejsca, oświetlenia oraz kadrowania.
longer86, widzisz... dobrym ludziom to zawsze piach w oczy i kij w dupę.
Jest prostszy sposób na stabilizowanie obrazu. Gumka recepturka zaczepiona do paska lub szlufki od spodni. Wtykasz w to kciuka i gotowe - naprężenie tej gumki niweluje drgania rąk. O ile nie będziesz robić długiej ekspozycji to się w pełni nada.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum