Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2005
Witam uszkodzila mi sie skrzynia w mg zr vvc z 2005 .chcialbym zapytac z jakich wejsji silnikiowej podejdzie ? Oraz czy znajdzie sie tu ktos ,kto ma takowa na sprzedaz?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 10, 2016 13:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Od 1.8 k-serii. Jak chcesz to mam C4BP. Za jakiś czas będę też miał na sprzedaż skrzynie po totalnym remoncie z łożyskami w stalowych kosztach i torsenem.
Wiem że jest trochę śmietnik ze skrzyniami bo różne strony podają różnie
Rimmerbros podaje że siedzi tam C4BS a to jest skrzynia z 200vi
Inni podają że jest tam G4BSV.
Natomiast C4BP to właśnie jest skrzynia z MGF/TF VVC ?
Tak C4BP to skrzynia z MG F, Vi itp. Moim zdaniem minimalnie lepsze przełożenia niż w ZR, zależy co kto lubi. Krótka skrzynia była w BRM, ale główne przełożenie długie i na wałku głównym 16 zębów więc lipa. Chyba że dorobisz talerz np. u Świątka... Najlepiej to trafić skrzynię 340R UCR (nierealne) lub jak moja druga, do sprzedaży za jakiś czas B4BP. Jeśli podjedziesz po skrzynię to puszcze w przyzwoitych pieniądzach.
Czyli nie bedzie problemow z dzialaniem nawet jakbym trafil z mg f? Dla mnie nawet bardziej by pasowala krotsza skrzynia bo w trase jade raz do pol roku .Jak poznac taka skrzynie czy jest z rovera czy z mgf?bo jak patrze na auckje to ludzie po prostu pisza ze pasuje i tyle.
Czasem jeszcze jest nalepka na skrzyni, zazwyczaj już jest odpadnięta. Musisz patrzeć po modelu choć i tutaj pewniaka nie ma. Ja kupiłem silnik z skrzynią od Anglika MG F, powinna być skrzynia C4BP, a była B4BP, ale to akurat miła niespodzianka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum